nieuws

Jonge patissiers grijpen naast podium WK

Nieuws

LISSABON – Nederland is tijdens het WK patisserie voor junioren net buiten het podium geëindigd. Jeroen van Helvoirt en Tommas van Rossum sleepten plaats vijf en zeven in de wacht.

Jonge patissiers grijpen naast podium WK

LISSABON – Nederland is tijdens het WK patisserie voor junioren net buiten het podium geëindigd. Jeroen van Helvoirt en Tommas van Rossum sleepten plaats  vijf en zeven in de wacht.

‘Een juniorenwedstrijd op seniorniveau,’ zo omschreef UIPCG-bestuurslid Joost Mekking de wereldkampioenschappen banketbakken die van 30 maart tot en met 1 april 2008 gehouden werden. De horecabeurs Horexpo 2008 in Lissabon was het strijdtoneel voor het WK voor vijftien jonge patissiers, afkomstig uit elf landen.

Nederland

Voor Nederland deden Jeroen van Helvoirt en Thomas van Rossum mee. Zij werden begeleid door Jan Willem Jansen, die net als de beide kandidaten werkzaam is bij Patisserie de Rouw in Vught. Van Helvoirt koos als thema ‘film’ en Van Rossum koos voor ‘ruimte’. De titel ging naar Japan, Duitsland werd tweede.  

UIPCG

De UIPCG, wereldwijd samenwerkingsverband van banketbakkersorganisaties, organiseert afwisselend wereldkampioenschappen voor senioren en junioren. De aangesloten leden, in Nederland dus de NBOV, vaardigt de kandidaten af voor deze wedstrijd. Jeroen en Tommas hebben hun deelname te danken aan eerdere prestaties bij wedstrijden van de Gouden Gard.

 

Reageer op dit artikel