nieuws

Klant wil koopavond ook op Goede Vrijdag

Nieuws

AMSTERDAM – Steeds meer consumenten willen dat winkels op Goede Vrijdag ook na 19.00 uur zijn geopend.

Klant wil koopavond ook op Goede Vrijdag

AMSTERDAM – Steeds meer consumenten willen dat winkels op Goede Vrijdag ook na 19.00 uur zijn geopend.

Dat zegt adjunct directeur Sjoerd Veenstra van de Raad Nederlandse Detailhandel (RND). ‘Steeds meer consumenten kennen de betekenis van Goede Vrijdag niet en tonen daarom geen begrip voor de verplichte winkelsluiting op een koopavond om 19.00 uur. Verplichte winkelsluiting op Goede Vrijdag is door de tijd achterhaald.’ Op vrijdag 21 maart 2008 moeten de winkels op grond van de Winkeltijdenwet vanaf 19.00 uur gesloten zijn.
 
Verwarring
De laatste jaren leidt de verplichte winkelsluiting op Goede Vrijdag volgens de RND vooral in de grote steden tot verwarring en onbegrip bij consumenten. Veenstra verwacht dit jaar dan ook problemen. ‘Reden daarvoor is het groeiende ongenoegen van consumenten dat de winkel op een populaire koopavond verplicht dicht moet, zonder dat rekening wordt gehouden met het belang van de consument. De RND wil daarom af van de verplichte winkelsluiting op Goede Vrijdag.’
 
Winkeltijdenwet
De winkelsluiting op Goede Vrijdag is geregeld in de Winkeltijdenwet uit 1996. Volgens het regeerakkoord moet de wet worden aangepast. De RND hoopt dat de verplichte winkelsluiting op Goede Vrijdag uit de wet wordt geschrapt.
 

Bron: Distrifood

Reageer op dit artikel