nieuws

Hema opent XL-variant in Groningen

Nieuws

GRONINGEN – Hema heeft in Groningen de eerste winkel volgens de nieuwe XL-formule geopend. Het 3.000 vierkante meter grote warenhuis in de binnenstad van Groningen staat model voor de nieuwe generatie grote Hema’s.

Hema opent XL-variant in Groningen

GRONINGEN – Hema heeft in Groningen de eerste winkel volgens de nieuwe XL-formule geopend. Het 3.000 vierkante meter grote warenhuis in de binnenstad van Groningen staat model voor de nieuwe generatie grote Hema’s.

Onderdeel van de drie verdiepingen tellende Hema is de grote versafdeling. Een combinatie van bediening en zelfbediening.

Volgens adjunct formulemanager Miguel van Bussel is het assortiment van de nieuwe Hema behoorlijk uitgebreid. Veelal betreffen dit artikelen die in het verleden alleen via internet te bestellen waren. ‘We hebben hier nu de ruimte om deze producten te presenteren. We zijn nu het enige warenhuis met zo’n groot, permanent aanbod aan fietsen bijvoorbeeld.’ De fietsen staan op de derde verdieping, die jarenlang nauwelijks gebruikt werd. Daarvoor was daar de centrale bakkerij van Hema voor Groningen en omgeving gevestigd.

De vernieuwde Hema-formule biedt de bekende combinatie van food- en non-food. Achteraan op de benedenverdieping is de versafdeling gevestigd. Dit gebeurt in semi-zelfbediening. Met duidelijke letters op de achterwand is aangegeven welk assortiment er te krijgen is. Omdat de meeste stellingen in de winkel relatief laag zijn gehouden, kunnen klanten vanuit de verschillende ingangen direct zien waar de versafdelingen zijn gevestigd. Hema handhaaft de formule met vaste lage prijzen voor het assortiment.

Bekijk de fotoreportage op Distrifood.nl

 

Reageer op dit artikel