nieuws

Succes voor bakker Nollen in Jumbo Goor

Nieuws

GOOR – De Jumbo in Goor heeft met de broodafdeling van warme bakker Nollen in Hengevelde een succesformule in huis gehaald. De afdeling is vooraan in de supermarkt gevestigd.

Succes voor bakker Nollen in Jumbo Goor

GOOR – De Jumbo in Goor heeft met de broodafdeling van warme bakker Nollen in Hengevelde een succesformule in huis gehaald. De afdeling is vooraan in de supermarkt gevestigd.

‘We hebben anderhalf jaar geleden warme bakker Nollen uit Hengevelde in huis gehaald. Dat brood ligt naast dat van de industriële bakker Smithuis,’ zegt bedrijfsleider Ten Voorde. ‘Het brood van Nollen is duurder, maar supervers. Dat doet verkopen, want van al het brood dat we nu verkopen, komt momenteel 70 procent van Nollen.’

Jumbo-franchiser Jan Leussink ziet nog iets anders gebeuren sinds hij het brood van Nollen verkoopt. ‘Met elke euro die we meer aan brood zijn gaan verkopen, wordt ook één euro meer in andere assortimentsgroepen uitgegeven. Brood heeft een omzetaandeel van acht procent. Dat is meer dan vlees. Dat heeft ons ertoe gebracht de supermarkt met brood te openen.’  De Jumbo-franchisers mogen tien procent vreemd inkopen. ‘Dat doen wij dus met het brood,’ legt de franchiser uit. ‘Dat trekt de omzet van de hele winkel omhoog. Brood is een dagelijkse behoefte. Daar komen ze voor terug.’

 

Reageer op dit artikel