nieuws

‘Slecht gesteld met verzekering bakkersvrouw

Nieuws

NIJKERK – Tijdens de Bakkerij Dagen besteedt Bakkersbelang Verzekeringen extra aandacht aan de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor man en vrouw.

‘Slecht gesteld met verzekering bakkersvrouw

NIJKERK – Tijdens de Bakkerij Dagen besteedt Bakkersbelang Verzekeringen extra aandacht aan de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor man en vrouw.

‘Wij hebben na een paar vervelende ongevallen en ziektes gemerkt hoe slecht het is gesteld met deze  voorziening,’ stelt adjunct directeur Gerrit Poortman van Bakkersbelang.’ Bij de ondernemer zelf valt het meestal nog wel mee, al zijn de verzekerde bedragen meestal erg laag, maar bij de meewerkende echtgenote is het droevig gesteld met deze voorziening.’

‘De ruiten van de winkel zijn meestal beter verzekerd dan de vrouw die de huishouding regelt, en daarnaast toch ook nog vaak de in- en verkoop regelt voor de winkel. Ook voor haar, haar gezin en het bedrijf zal arbeidsongeschiktheid grote financiële gevolgen hebben,’ laat Bakkersbelang in een persbericht weten.

Inkomensderving

De gevolgen voor een bedrijf zijn groot wanneer de bakker of zijn partner door een ongeval of ziekte niet meer kan werken. Inkomensderving als gevolg van arbeidsongeschiktheid is af te dekken met een arbeidsongeschiktheidsverzekering. In het eerste jaar van arbeidsongeschiktheid ontvangt de bakker een uitkering ter grote van de verzekerde jaarrente. Ook in de periode hierna, het zogeheten “na eerste jaarsrisico” is het volgens Bakkersbelang prettig te weten dat er een basisvoorziening bestaat. Om de werkelijke winst te verzekeren is de premie meestal dermate hoog dat dit dan ook niet of nauwelijks gebeurt.

Bakkersbelang laat weten een oplossing op maat te kunnen aanbieden, die binnen de individuele financiële mogelijkheden past. De deelnemer bepaalt zelf:
  – de hoogte van de uitkering voor het eerste jaar en de jaren daarna. Het is mogelijk om tot  
     80% van het inkomen te verzekeren. 
  – de eigenrisicotermijn. Deze bedraagt minimaal 14 dagen maar is naar eigen inzicht te
     bepalen. Hoe langer de termijn, hoe lager de premie.
  – de looptijd van de verzekering. Bijvoorbeeld tot 50 of tot 60 jaar.
  – aanpassing van de verzekerde jaarrente aan de inkomensontwikkeling.
     Het is niet vanzelfsprekend om de verzekerde jaarrente en de daarmee gepaard
     gaande premie automatisch te laten stijgen. Index of jaarlijks 3 % stijging geeft uiteindelijk
     vaak een te hoge premiedruk.
  – of die naast het eigen inkomen ook een deel van de lasten verzekert, die gepaard gaan met   
     arbeidsongeschiktheid van de partner.

 

Reageer op dit artikel