nieuws

Bakkerij Cock Aalders bestaat 35 jaar

Nieuws

DOORWERTH – In Doorwerth en omgeving is het bakkersbedrijf Cock Aalders al jaren een begrip. Maar het succes is niet komen aanwaaien. Donderdag was het 35 jaar geleden dat het avontuur van Cock en Wil Aalders begon.

Bakkerij Cock Aalders bestaat 35 jaar

DOORWERTH – In Doorwerth en omgeving is het bakkersbedrijf Cock Aalders al jaren een begrip. Maar het succes is niet komen aanwaaien. Donderdag was het 35 jaar geleden dat het avontuur van Cock en Wil Aalders begon.

Op 7 februari 1973 gingen de deuren van Echte Bakker Cock Aalders in winkelcentrum De Weerd voor het eerst open. De piepjonge ondernemers Cock en Wil startte vanuit het niets een bakkerszaak. Vanaf de eerste dag werden ze overdonderd door het succes. ‘Als je op zaterdag een nummertje trok, kon het zomaar zijn dat er honderd wachtenden voor je waren. De eerste tijd was het een gekkenhuis’, herinnert Wil Aalders zich nog.

Uitbreiding
Door de enorme aantallen klanten en de inzet van trouwe werknemers kon het bakkersbedrijf groeien. Doordat Aalders ondanks de groei zijn ambachtelijke kwaliteit wist te behouden, bouwde hij een goede naam op in de regio. Een naam die ook de grote bedrijven niet onopgemerkt bleef. Zo werden De Bilderberg groep, het Leo Kannerhuis en Amicon (nu Menzis) vaste afnemers van de producten van Aalders.

De liefde voor het vak was de grote drijfveer voor Aalders. Door de jaren heen heeft hij daarmee veel kennis opgedaan waarmee hij prachtige producten kan maken. Met zijn handgemaakte oliebollen was hij zelfs zo vaak nummer één van Nederland dat hij nu buiten mededinging meedoet om jonge collega’s ook een kans te geven.

De afgelopen jaren is er heel wat veranderd. Vooral de verbouwing van het winkelcentrum en de sloop van de flats hebben grote impact gehad op de bedrijfsvoering van Aalders. Wat onveranderd is gebleven is het enthousiasme van de klanten. Iedere dag nog, staat de winkel vol met klanten die van heinde en verre speciaal voor de producten van Aalders naar de bakkerswinkel in Doorwerth komen.

Reageer op dit artikel