nieuws

Hema verlaagt broodprijs

Nieuws

AMSTERDAM – Hema start met vaste lage eenheidsprijzen voor brood, vleeswaren en kaas. De prijs van brood ligt volgens Hema tien procent onder de prijs van het retailkanaal.

Hema verlaagt broodprijs

AMSTERDAM – Hema start met vaste lage eenheidsprijzen voor brood, vleeswaren en kaas. De prijs van brood ligt volgens Hema tien procent onder de prijs van het retailkanaal.

Hema (Hollandse Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam)  wil zo de versproducten beter op de kaart zetten. Het verse brood is ingedeeld in zeven  prijscategorieën voor zowel groot als klein brood. Een bolletje of pistoletje gaat 0,25 euro kosten, 6 seambollen voor een euro net als een wit. In de categorie 1,25 euro vallen onder andere boeren tijgerwit, 10 witte bollen en 6 mueslibollen. Een waldkorn en multicorn kosten 1,50 euro.  Daarmee zijn de prijzen, volgens Hema, gemiddeld 10 procent lager dan in het reguliere retailkanaal.
 
Vleeswaren
De prijs van de vleeswaren komt volgens het bedrijf gemiddeld 15 procent lager te liggen dan in het reguliere retailkanaal. Er is een indeling gemaakt in prijsklassen van 0,75 euro, 1 euro en 1,50 euro. Hema biedt 32 verschillende soorten vleeswaren (waaronder ook soorten met minder dan 5 procent vet) die dagelijks vers worden gesneden en verpakt. Daarnaast kunnen vestigingen kiezen uit extra producten, zoals streekproducten.
 
Eigen label
Hema heeft verder een groot assortiment kazen, waarvan tweederde van Hollandse makelij is. De kaas wordt vers gesneden en verpakt onder eigen label. De prijs voor kaas is volgens het bedrijf zo’n 10 procent lager dan bij de reguliere supermarkten. De kazen zijn ingedeeld in 5 prijsklassen tussen 3 en 5 euro.
Met het concept wil Hema de passie voor food in het bedrijf terugbrengen. Behalve de eenheidsprijzen wordt ook het assortiment flink uitgebreid, met onder meer nieuwe belegde broodjes, smoothies, yoghurttaarten en Hema-ijs.

Reageer op dit artikel