nieuws

Broodproeven in de Oerwinkel

Nieuws

AMSTERDAM – Oerbrood opende afgelopen vrijdag een tijdelijke broodproefwinkel in het centrum van Amsterdam. De winkel is in het leven geroepen om een tijdelijk beschikbaar brood, Oer-Primeur, extra glans te geven.

Broodproeven in de Oerwinkel

AMSTERDAM – Oerbrood opende afgelopen vrijdag een tijdelijke broodproefwinkel in het centrum van Amsterdam. De winkel is in het leven geroepen om een tijdelijk beschikbaar brood, Oer-Primeur, extra glans te geven.

Waarom is er wel wijn van de nieuwe oogst en wijnproeverijen, maar geen brood van de nieuwe oogst en broodproeverijen?  Reden voor de bedenkers van Oerbrood om dat te veranderen. In de winkel kun je brood proeven zoals je wijn proeft. Eerst bestuderen, dan ruiken en proeven.
 
Topkok
De eerste broodproeverij werd geleid door topkok Ron Blaauw.  Blauw: ‘Natuurlijk, we kunnen allemaal intens genieten van de geur van versgebakken brood. Maar tijdens de broodproeverijen wordt door het zien, voelen en proeven duidelijk dat brood veel méér te bieden heeft. Stap voor stap zullen de deelnemers aan zo’n proeverij leren brood te beoordelen op al z’n kwaliteiten en kunnen ze zelf ervaren wat de verschillen zijn om zo de eigen voorkeuren beter te kunnen bepalen.’
 
Tijdelijk
 De Oer-Primeur winkel is vanwege de beperkte verkrijgbaarheid van de ingrediënten van het brood open zolang de voorraad strekt. Vanaf 22 september vindt er dagelijks een broodproeverij plaats om 16.30 uur (zondag’s om 11.30 uur). Deelname is kosteloos en zonder afspraak. Voor meer informatie: www.oerbrood.nl.
 

Reageer op dit artikel