nieuws

Big Brown Mac in aantocht

Nieuws

AMSTERDAM – De Big Mac is volgend jaar ook verkrijgbaar met een bruin broodje.

Big Brown Mac in aantocht

AMSTERDAM – De Big Mac is volgend jaar ook verkrijgbaar met een bruin broodje.

De gezondheidstrend slaat ook toe bij McDonald’s. De Big Mac is een razend populair product. In de 219 Nederlandse vestigingen van de fastfoodketen wordt het sesambroodje met twee hamburgers, kaas, saus, een blaadje sla, uitjes en augurkjes ertussen zeer goed verkocht.

In het kader van de gezondheidshype bieden de Nederlandse McDonald’s vestigingen uiterlijk volgend jaar meer kipproducten waarvan het vlees magerder is. En ook kunnen de klanten in plaats van de kleffe witte broodjes kiezen voor een bruin broodje, zo staat te lezen in BN De Stem.

 

Het broodje werd in 1967 bedacht door Jim Delligatti, eigenaar van een kleine McDonald’s-vestiging ergens in de VS, Het bedrijf rook direct succes en introduceerde het broodje wereldwijd. Een meesterzet. Binnen de kortste keren groeide de Big Mac uit tot het vlaggenschip van de Amerikaanse fastfood-armada.

Reageer op dit artikel