nieuws

Bakker Toebes verkocht aan Docus van der Zande

Nieuws

LICHTENVOORDE – Jeroen en Esther Toebes verkopen hun bakkerij plus de winkels in Lichtenvoorde en Gaanderen per 1 oktober aan Tonnie Knippenborg, eigenaar van Bakkerij Docus van der Zande uit Ulft.

Bakker Toebes verkocht aan Docus van der Zande

LICHTENVOORDE – Jeroen en Esther Toebes verkopen hun bakkerij plus de winkels in Lichtenvoorde en Gaanderen per 1 oktober aan Tonnie Knippenborg, eigenaar van Bakkerij Docus van der Zande uit Ulft.

De winkel in Harreveld van Bakker Toebes sluit. De reden: Jeroen Toebes kampt met een meelstofallergie. Toebes heeft winkels in Lichtenvoorde en Gaanderen. ‘Ik heb al langer last van meelstofallergie. Eerst alleen aan de luchtwegen. Dat was nog werkbaar. Maar nu slaat het ook op mijn huid en de combinatie van beide is echt niet meer leuk. Het is me afgeraden door te gaan met de bakkerij. Vandaar deze keuze.’
 
Productie
De nieuwe eigenaar Tonnie Knippenborg hevelt zijn productie eind dit jaar geheel over naar de bakkerij op het industrieterrein in Lichtenvoorde. ‘Daar wil ik nog een aantal aanpassingen doen, waaronder een ander type gasgestookte thermische olie ovens. Ook de banketproductie pak ik weer op. Daar was Jeroen mee gestopt.’
 
Personeel
De huidige bakkerij van Knippenborg moet op den duur zeer waarschijnlijk verdwijnen. ‘In Ulft zijn ze al jaren bezig met nieuwe centrumplannen. Als die plannen allemaal doorgaan moet mijn bakkerij weg bij de winkel. Dat probleem ben ik hiermee voor. Mijn acht bakkers moeten straks een half uurtje rijden naar Lichtenvoorde. Maar hun werkomstandigheden verbeteren enorm. Onze eigen bakkerij is te klein en veroudert. De bakkerij van Toebes is veel ruimer, lichter en praktisch nieuw.’
Alle winkeldames en de twee bakkers van Toebes gaan mee naar de nieuwe eigenaar. Toebes zelf beraamt zich nog op zijn toekomstplannen.
 
Docus van der Zande heeft zelf winkels in Ulft, Aalten, Dinxperlo en Varsseveld.
Op de foto: brood uit de bakkerij van Jeroen Toebes.

Reageer op dit artikel