nieuws

Brood supermarkt twaalf cent duurder

Nieuws

DOETINCHEM – Een brood in de supermarkt wordt de komende periode tien tottwaalf cent duurder. Aanleiding is de fors gestegen graanprijzen waardoor tarwe en meel duurder zijn geworden.

Brood supermarkt twaalf cent duurder

DOETINCHEM – Een brood in de supermarkt wordt de komende periode tien tottwaalf cent duurder. Aanleiding is de fors gestegen graanprijzen waardoor tarwe en meel duurder zijn geworden.

Een brood in de supermarkt wordt de komende periodetien tot twaalf cent duurder. Dat verwacht Dick Roele, directeur van Bake Five. Aanleiding is de forsgestegen graanprijzen waardoor tarwe en meel duurder zijn geworden. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Volgens Roele is de prijsverhoging onvermijdelijk. ‘We zijn nog met ze in onderhandeling. Het wordt nog een heuse strijd, maar het is onvermijdelijk dat de consument het gaat betalen. Als Albert Heijn de broodprijs als eerste verhoogt, volgt de rest vanzelf.’
 
Hij vermoedt dat de prijsverhoging in september wordt doorgevoerd. Ook Peter Beukers van marktbakker ’t Stoepje rekent op de prijsstijging. Hij stelt in hetzelfde artikel dat ook andere ingrediënten duurder zijn geworden, zoals roomboter. ‘Dat komt omdat de subsidie voor boter is afgeschaft. Alle partijen op de broodmarkt hebben last van de duurdere ingrediënten.’
 

Reageer op dit artikel