nieuws

Taart rondbrengen ultieme vakantiebaan

Nieuws

KAMPEN – Drie weken lang rondscheuren in een auto vol met taarten en gebak lijkt in deze maand het ideale vakantiebaantje. En dat is het ook wel volgens Sebastiaan Teekman (20).

Taart rondbrengen ultieme vakantiebaan

KAMPEN – Drie weken lang rondscheuren in een auto vol met taarten en gebak lijkt in deze maand het ideale vakantiebaantje. En dat is het ook wel volgens Sebastiaan Teekman (20). 

Iedere ochtend, en soms ook ’s middags, rijdt Sebastiaan met de bestelauto van bakkerij Smit met de grote roomsoes op het dak, door Kampen om bestellingen bij mensen thuis af te leveren.
 
Bijbaantje
Geen voor de hand liggende vakantiebaan dus, maar wel een leuke. ‘Via een vriend, die met dit werk stopte, kon ik aan dit baantje komen. Het is een tijdelijk baantje, ik doe het voor ongeveer drie weken’, laat hij De Stentor weten. Het is voor hem met recht een bijbaantje, want hij zoekt nog ander vakantiewerk voor erbij. ‘Ik kan hier namelijk niet van rondkomen. Ik krijg per bestelling 1,75 euro betaald. Het verschilt per dag hoeveel bestellingen er zijn, maar gemiddeld ben ik er zo’n uurtje of twee per dag mee bezig.’
 
De dag begint voor Sebastiaan meestal rond acht uur. Hij moet dan eerst naar de bakkerij aan de Oudestraat om de bestellingen op te halen en in de auto te laden. Vervolgens pakt hij de kaart van Kampen erbij om uit te vogelen waar hij precies heen moet. Meestal zijn het bedrijven en gewone klanten die iets bestellen. Hij wordt vaak met open armen ontvangen. ‘Je brengt natuurlijk iets leuks, dus de mensen zijn altijd blij als je komt. Soms blijven ze nog even met je staan praten. Dat zijn wel leuke dingen aan dit baantje’.
 

Reageer op dit artikel