nieuws

Overvallers bakker Verkerk voor rechter

Nieuws

HAARLEM –   Vier jongens die worden verdacht van een gewapende overval op bakker Verkerk aan de Schoterweg, moeten zich verantwoorden voor de rechter. De eerste twee deden dat maandag 11 juni.

HAARLEM –   Vier jongens die worden verdacht van een gewapende overval op bakker Verkerk aan de Schoterweg, moeten zich verantwoorden voor de rechter. De eerste twee deden dat maandag 11 juni.
 
Tijdens de overval in maart stond een jeugdige verkoopster alleen in de winkel. Omdat het bij Echte Bakker Verkerk even rustig was, liep ze naar achteren om een deel van de dagopbrengst alvast in de kluis op te bergen. Een geluk bij een ongeluk; tijdens de overval zat er maar weinig geld in de kassa.
 
Oven
Een van de overvallers bestelde een kaascroissant, die de verkoopster in de oven stopte. Tot haar verbijstering stond de klant opeens naast haar, drukte de loop van een pistool in haar buik en eiste geld. Er volgde een wilde greep in de kassa, waarna de overvallers er vandoor gingen met slechts tweehonderd euro. Zij konden later worden aangehouden, nadat er een melding bij de politie was binnengekomen via de anonieme tiplijn.
 
Onderzoek leverde op, dat bij de overval drie minderjarige jongens tussen de 15 en de 17 en één meerderjarige jongen (18) waren betrokken. De minderjarigen moeten achter gesloten deuren verschijnen voor de kinderrechter. De eerste twee deden dat maandag 11 juni; de derde komt in juli voor meldt de IJmuider Courant. Alleen de zaak van de meerderjarige verdachte – die ook maandag diende – was voor het publiek toegankelijk. Het openbaar ministerie eiste twee jaar gevangenis tegen hem.
 

Reageer op dit artikel