nieuws

Gert Jan ten Napel start uitzendbureau voor bakkers

Nieuws

NIEUW-AMSTERDAM  – In de Drentse plaats Nieuw Amsterdam is een uitzendbureau speciaal voor bakkers opengegaan. Initiatiefnemer is Gert Jan ten Napel.

Gert Jan ten Napel start uitzendbureau voor bakkers

NIEUW-AMSTERDAM  – In de Drentse plaats Nieuw Amsterdam is een uitzendbureau speciaal voor bakkers opengegaan. Initiatiefnemer is Gert Jan ten Napel.

‘Door mijn contacten in de branche kreeg ik het idee dat veel bakkerijondernemers op zoek zijn naar personeel, maar aan de andere kant zoeken ook veel mensen werk bij een bakker,’ verklaart Ten Napel (28) van de gelijknamige bakkerij in Nieuw-Amsterdam het initiatief. Het familiebedrijf kent ook vestigingen in Emmen en Klazienaveen.   
 
Bemiddelingen
Het uitzendbureau, gevestigd naast de bakkerij, is per 1 juni van start gegaan en inmiddels zijn drie succesvolle bemiddelingen tot stand gekomen. Verder hebben de afgelopen weken 15 werkzoekende bakkers en 20 verkoopdames zich ingeschreven.  ‘Ook leerlingbakkers of inkopers die in de branche werkzaam willen zijn, kunnen zich melden. Met mijn ervaring kan ik gerichte vragen stellen over het vak en ze zo bij de juiste werkgever onderbrengen,’ aldus de ondernemer die zich in eerste instantie richt op Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel. ‘Maar ik ben ook al gebeld door bakkers uit Gouda en de provincie Zeeland, dus op termijn ga ik misschien landelijk aan de slag.’  
 
Gert Jan Ten Napel heeft middels flyers de afgelopen maanden veel bakkersbedrijven op de hoogte gebracht van het bestaan van uitzendbureau Het Ambacht (‘voor bakkers, door bakkers’). Op verzoek licht Ten Napel, die ook scholen heeft aangeschreven, zijn verhaal op locatie toe.
 

Reageer op dit artikel