nieuws

Droste stukken blijvend in Hattem

Nieuws

HATTEM – Servies, verpakkingen, blikken, advertenties: alles van Droste is nu blijvend te zien in Hattem. De Droste collectie heeft een vaste plek gekregen in het pand naast het bakkerij museum ‘Het warme land’. Zaterdag heeft de kleindochter van de oprichter van Droste de openingshandeling verricht.

Droste stukken blijvend in Hattem

HATTEM – Servies, verpakkingen, blikken, advertenties: alles van Droste is nu blijvend te zien in Hattem. De Droste collectie heeft een vaste plek gekregen in het pand naast het bakkerij museum ‘Het warme land’. Zaterdag heeft de kleindochter van de oprichter van Droste de openingshandeling verricht.

Al in 1998 kreeg het bakkerij museum de unieke collectie van Droste in bruikleen. Dit leidde in eerste instantie tot de tentoonstelling ‘Droste: altijd welkom’. En nu, negen jaar later, tot een eigen pand. De Droste objecten hebben onderdak gevonden in het Drostepand waar een Drostewinkel de sfeer van weleer oproept. In de audioruimte wordt filmmateriaal getoond en in de naastgelegen expositieruimte staan bijzondere verpakkingen van Droste centraal.
De openingshandeling is zaterdag 23 juni verricht door mevrouw E. Bais-Droste, de kleindochter van de man die in 1863 Droste oprichtte.
De tentoonstelling bekijken? Ga naar de website van het museum voor de openingstijden.
 

Reageer op dit artikel