nieuws

Nagelkerke beboet voor zondagopenstelling

Nieuws

BAKKERSWERELD – Bakker Leopold Nagelkerke is deze week door de gemeente Breda beboet omdat hij zijn winkel in Prinsenbeek openhoudt op zondagochtend. ‘Maar ik doe de deur op zondag níet dicht’, zo laat hij Bakkerswereld weten.

Nagelkerke beboet voor zondagopenstelling

BAKKERSWERELD – Bakker Leopold Nagelkerke is deze week door de gemeente Breda beboet omdat hij zijn winkel in Prinsenbeek openhoudt op zondagochtend. ‘Maar ik doe de deur op zondag níet dicht’, zo laat hij Bakkerswereld weten.

De winkel is open van 8 tot 13 uur. We verkopen alleen kleinbrood, worstenbroodjes, krentenbollen en dergelijke. Ik doe zelf de productie, samen met een van de jongens uit de bakkerij en mijn vrouw staat in de winkel. Je bent als ondernemer echt gek als je het niet doet. Ik neem op de maandag wel vrij!’

 

Nagelkerke is sinds vorig jaar in gevecht met de gemeente Breda over de zondagopenstelling van zijn bakkerswinkel in Prinsenbeek. Hij betwist dat deze in strijd is met de Winkeltijdenwet, waardoor hij een ontheffing van de gemeente niet nodig heeft. Hij beroept zich op het Vrijstellingsbesluit Winkeltijdenwet omdat hij op zondag uitsluitend etenswaren verkoopt die geschikt zijn voor directe consumptie.

Per tien december moet hij op zondagochtend dicht op straffe van een dwangsom van € 450,00 per overtreding. ‘Maar ik betaal de boetes niet. Ik wacht eerst het overleg met de gemeente af.’ Nagelkerke wordt gesteund door de VVD. Die vindt dat bakkers gewoon open moeten kunnen zijn op zondag.

 

Chaam

In maart opent Nagelkerke een nieuwe winkel in Chaam. Ook daar gaat hij op zondagochtend open, maar dan alleen in het toeristenseizoen van april tot oktober. ‘Er zijn in Chaam meer winkels die dat doen. Er zitten in het seizoen 6.000 mensen op de camping. Het lijkt Renesse wel. Dan ben ik toch gek dat ik het niet doe.’

Reageer op dit artikel