nieuws

De Korenbloem ‘Frysk Kampioen Oranjekoeke

Nieuws

LEEUWARDEN – Gerrit Dijkstra, eigenaar van Banketbakkerij de Korenbloem uit Sneek mag zichzelf de allereerste ‘Frysk Kampioen Oranjekoeke’ noemen. Zijn Oranjekoek kwam zowel bij de consumentenjury als bij de vakjury als beste uit de bus.

De Korenbloem ‘Frysk Kampioen Oranjekoeke

LEEUWARDEN – Gerrit Dijkstra, eigenaar van Banketbakkerij de Korenbloem uit Sneek mag zichzelf de allereerste ‘Frysk Kampioen Oranjekoeke’ noemen. Zijn Oranjekoek kwam zowel bij de consumentenjury als bij de vakjury als beste uit de bus.

Dijkstra’s Oranjekoek werd geroemd door de juryleden om de strakke opmaak en getypeerd als een traditioneel product in een modern jasje. De overwinning kwam als een verrassing voor de eigenaar: ‘Ik had die dag een driedubbele afspraak en was dus niet eens bij de prijsuitreiking! Als ik dit geweten had…’
 
Zilver en brons
De tweede prijs ging naar Bakkerij Boonstra uit Drachten, derde werd Banketbakkerij Nijstad uit Leeuwarden. De wedstrijd, georganiseerd door de NBOV- regio Friesland, werd (voor de eerste keer sinds jaren) gehouden op 21 februari op het Friesland College in Leeuwarden. In totaal deden 28 bakkers mee aan de wedstrijd.

Reageer op dit artikel