nieuws

Reactie NBOV

Nieuws

Het Nationaal Bakkerij Gala is een initiatief van NVB en NBOV ter verbetering van het imago van de bakkerij. Een positieve uitstraling van de branche is daarbij uiterst belangrijk. De ambachtelijke bakkers spelen hierin een cruciale rol, getuige de reeks kampioenen die onze bedrijfstak jaarlijks voortbrengt en die zich op het gala presenteren.

Het Nationaal Bakkerij Gala is een initiatief van NVB en NBOV ter verbetering van het imago van de bakkerij. Een positieve uitstraling van de branche is daarbij uiterst belangrijk. De ambachtelijke bakkers spelen hierin een cruciale rol, getuige de reeks kampioenen die onze bedrijfstak jaarlijks voortbrengt en die zich op het gala presenteren.

 

Om een breed positief gezicht van ‘bakk(er)end’ Nederland neer te zetten, is samenwerking noodzakelijk. Zonder onze ambachtelijke ‘inborst’ te verloochenen, biedt het Nationaal Bakkerij Gala hiervoor uitstekende mogelijkheden. Het is een platform om onze sector voor het voetlicht te brengen. Het is een evenement van, voor en met onze totale bedrijfstak. De organisatie van het gala wil hiervan zoveel mogelijk actieve bakkerondernemers getuige laten zijn. Zij bepalen immers het gezicht van onze bedrijfstak. Maar ook niet-bakkerondernemers binnen onze branche (zoals toeleveranciers en vertegenwoordigers van organisaties) zijn daarbij hard nodig. Niet om ze op ‘onze kosten’ aanwezig te laten zijn, maar om dit unieke moment (op eigen kosten) met elkaar te beleven en om elkaar te inspireren voor de toekomst. Hiervan krijgen de ambachtelijke bakkers zeker niet de rekening gepresenteerd. Sterker nog, het kan ze geld opleveren! Als structuurversterkende maatregel kan het gala de totale Nederlandse bakkerijsector positief op de kaart zetten. Menige verssector zou jaloers zijn op zo’n initiatief. Een grote vuist slaat harder dan twee kleine en dat samenwerking fraaie resultaten kan opleveren, blijkt uit het Nationaal Schoolontbijt. Industrie en ambacht werkten hierin samen, waarbij ieder voor zich kansen heeft benut om zijn eigen visitekaartje af te geven.

Samenwerking loont. Niet alleen met onze ‘concurrenten’ binnen het Nationaal Bakkerij Gala, maar zeker ook op andere fronten. Pluimvee, vis, vlees, brood en banket kennen identieke problemen. Het voorstel van Johan Weggeman de beste mogelijkheden voor samenwerking te onderzoeken, is een prima voorstel. Deze uitdaging gaat de NBOV graag aan. Een uitstekend onderwerp tijdens onze regiobijeenkomsten of onze OndernemersVakgroepen, waar we verder kunnen bouwen aan nieuwe en bestaande initiatieven op dit vlak.

Zoals bij elk nieuw initiatief is het ook bij het gala aan de industriële en ambachtelijke ondernemers om er zélf iets van te maken. Het gala moet een kans krijgen. Met een open benadering in onze dynamische branche.

De vraag bij het gala is misschien: waarom zou ik gaan? Het antwoord luidt: hier mag je niet ontbreken!

 

Rin van der Molen

Voorzitter NBOV

 

Reageer op dit artikel