nieuws

Olink tweede bij oliebollentest AD

Nieuws

BAKKERSWERELD – Acht bakkerijen behaalden een top dertig notering tijdens de jaarlijkse, nationale oliebollentest van het Algemeen Dagblad. Uitschieter was Bakkerij Olink uit Maarssen met een tweede plaats.

Olink tweede bij oliebollentest AD

BAKKERSWERELD – Acht bakkerijen behaalden een top dertig notering tijdens de jaarlijkse, nationale oliebollentest van het Algemeen Dagblad. Uitschieter was Bakkerij Olink uit Maarssen met een tweede plaats.

Winnaar was voor de vijfde keer Gebakkraam Richard Visser uit Rotterdam. De oliebollen van Visser werden bekroond met een tien. Visser werd op de voet gevolgd door Bakkerij Olink die met een score van 9,6 als tweede eindigde, een plek beter dan vorig jaar.
 
Reactie Olink
‘We zijn ongelofelijk blij. Vorig jaar eindigden we als derde en toen werd in het dorp gezegd: ‘Dat is een toevalstreffer’ Nu hebben we het tegendeel bewezen. Normaal verkochten we zo’n 24.000 oliebollen per jaar, vorig jaar waren dat er plotseling 90.000. Daarom heb ik een extra bakoven gekocht, zodat we onze capaciteit kunnen uitbreiden tot 1800 oliebollen per uur’, aldus de eigenaren in een reactie in het AD.

Bakkerijen in de top dertig:

  • Bakkerij Olink, Maarssen (2)
  • Van der Pluijm Rodenrijs, de bakkers, Leidschendam (8)
  • Bakkerij van Maanen, Katwijk aan Zee (12)
  • Bakkerij Slagter, Coevorden (15)
  • Bakkerij Cees en Addy Smalheer, Sint Jansteen
  • IJs van Columbus, Amstelveen (21)
  • Bol&Zo, Goes (29)
  • Kwaliteitsbakkerij Leonard, Mijdrecht (30)
Reageer op dit artikel