nieuws

Everbake demonstreert Paneotrad-verdeler bij Bakery Institute

Marktberichten 27

Everbake Ovens & Bakkerijtechniek organiseerde begin deze maand de eerste Paneotrad-dag. De demonstratie vond plaats bij het Bakery institute in Zaandam, waar Meester Boulanger Francois  Brandt vakkundig de werking van de Paneotrad-verdeler voor de ambachtelijke bakkerij uitlegde.

Everbake demonstreert Paneotrad-verdeler bij Bakery Institute
Francois Brandt is één van de bakkers die zijn kennis deelt tijdens de masterclass Foto: Everbake

De Paneotrad®, ontwikkeld door Bongard, is een speciale machine voor het verdelen van degen waarbij de structuur van de degen gerespecteerd wordt en de natuurlijke eigenschappen behouden blijven, aldus Everbake. Francois Brandt legde duidelijk uit hoe de Paneotrad® het beste tot zijn recht komt bij de verwerking van desemproducten in de ambachtelijke bakkerij, een specialiteit van het Bakery Institute.

Businessplan
Een helder ‘businessplan’ is de basis om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken voor de inrichting van de ambachtelijke bakkerij met daarin de verdeler.
Een ander interessant en belangrijk onderdeel van de dag was de theorie over grondstoffen, opbouw van recepturen en het kneden van de degen. Ook de fijne kneepjes rondom het bakken kwamen aan bod waarbij zichtbaar werd dat een stenen vloeroven tevens het verschil maakt.

Op de volgeboekte dag, waar door de deelnemers veel informatie is uitgewisseld, zijn de volgende pluspunten van het werken met de Bongard Paneotrad® naar voren gekomen:

  • Verdelen en bakken op elk gewenst moment , dus altijd vers product
  • Zeer efficiënt werken
  • Afhankelijk van soort degen scala aan producten, smaak en vorm
  • Brood met krokante korst, luchtige kruim en grove structuur
  • Constant product
  • Schoon werken

Vervolg-demo
Bij voldoende interesse zal Everbake Ovens & Bakkerijtechniek het initiatief nemen om een vervolg te geven de Paneotrad-dag. Belangstellenden voor deze of andere apparatuur van Bongard kunnen dat laten weten aan Sander van Gastel (06-21244950) van EverBake Ovens & bakkerijtechniek of via www.everbake.nl (tel. 088-7300010).

Reageer op dit artikel