artikel

Paascocktailgebak

Het recept

In dit feestelijke gebakje dat ook als dessert kan dienen, komen de gevarieerde smaken extra tot uiting dankzij de verschillende texturen. Die zorgen voor een verrassend mondgevoel. Aangebracht in trans­parant-groene cub-cocktailglaasjes (60 cc/45 x 45 x 45 mm) komen de vullingen tot hun recht. De aangebrachte laagjes bestaan uit Chatreuse­pudding, wittewijnbavarois, advocaatroom, afgesloten met chocolademousse. De met cognac gevulde pipetjes maken het 
geheel af.

Paascocktailgebak
Peter Roek

 

Ingrediënten voor 50 stuks

Chatreusepudding

Wijnbavarois

Advocaatroom

Chocolademousse

Cognac

Witte chocoladedecoratie

Goud spray

 

Chatreusepudding

280 gram melk

50 gram marsepein

20 gram bitterkoekspijs

120 gram instant puddingpoeder

275 gram slagroom

40 gram Chatreuselikeur

groene kleurstof

Los de marsepein en bitterkoekspijs op in melk. Roer de instant ­puddingpoeder er doorheen. Licht opgeslagen slagroom doorspatelen en tot slot de Chatreuselikeur met groene kleurstof doorspatelen.



Chocolademousse

70 gram chocolade

15 gram honing

15 gram cognac

150 gram slagroom

Meng de vloeibare chocolade met lauwe cognac en honing. 
Spatel de licht opgeklopte slagroom door.



Wijnbavarois

100 gram fond neutraal (bavaroispoeder)

100 gram droge witte wijn

20 gram champagne-compound

500 gram slagroom

Meng de witte wijn (40°C) en bavaroispoeder. Roer de 
champagne-compound er doorheen en spatel de halfopgeklopte 
slagroom door.

 

Advocaatroom

650 gram gezoete slagroom

100 gram advocaat

½ anijsblokje

Los het anijsblokje op in de room. Room stevig opkloppen. 
Advocaat doorspatelen.

 

Calculatie per stuk

Grondstofprijs inclusief vormpjes: €0,69

Advies verkoopprijs: €2,45

Brutowinst (70,3 procent): €1,63

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels