artikel

Winnend recept: 
chocolade ganache taart

Het recept

Het Nederlandse BoulangerieTeam heeft hoge ogen gegooid tijdens de Italiaanse ijs-, patisserie- en bakkerijbeurs Sigep, die vorige maand in Rimini werd gehouden. Het team onder leiding van Hans Som won de International Bakery Cup en wist alle andere deelnemers uit onder meer Italië, Taiwan en Spanje achter zich te laten. Deelnemer Mike Onasse van Bakkerij Vroeg in Bunnik maakte dit chocoladetaartje met sinaasappel en ganache.

Winnend recept: 
chocolade ganache taart
Winnend recept: 
chocolade ganache taart

Recept

Roomboter 225 gram
Basterdsuiker 180 gram
Heel ei 25 gram
Zout 3 gram
Patentbloem 300 gram
Cacaopoeder 20 gram
Bakpoeder 5 gram

Sinaasappelspijs

Aangemaakte amandelspijs 700 gram
Gekonfijte sinaasappelschil 150 gram

Ganache

Chocolade 700 gram
Slagroom (ongezoet) 980 gram
Boter 280 gram

Werkwijze

Chocoladedeeg:

Draai de boter soepel met basterdsuiker, ei, zout. 
Voeg vervolgens de bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe. 
Kneed dit tot een kruimeldeeg. 
Laat het deeg één dag rusten in de koelkast.
Deeg uitrollen op 2,5 mm en fonceer de gewenste bakvormen.

Sinaasappelspijs

Gekonfijte sinaasappelschil (oplegsnippers) fijn draaien met 
gehaktmolen of cutter en dit door de aangemaakte spijs draaien. De spijs gelijkmatig in de geforceerde bakvormen spuiten.

Bakken

175 graden Celsius
15-20 minuten schuif open

Ganache

Kook de slagroom met boter. 
Giet de gekookte massa op de chocolade en roer deze door. 
Laat de ganache afkoelen tot 30 a 35 graden Celsius. 
Vul de taartbodems af net aan de rand.

Decoreren Decoreer de taarten speels af met pecannoten, hazelnoten, 
pistachenoten, gekonfijte sinaasappel en bladgoud of bladzilver.

Calculatie

Grondstofprijs €3,50 tot €4
Verkoopprijs €16,50

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels