nieuws

IJssalons strijden om titel ‘IJssalon van het jaar’

Evenementen

IJssalons strijden de komende tijd voor onder meer de titel ‘IJssalon van het Jaar’. 80 deelnemers hebben zich ingeschreven voor de wedstrijden. Wie de winnaars zijn, zal op 2 februari tijdens de IJsVak-beurs worden bekend gemaakt.

IJssalons strijden om titel ‘IJssalon van het jaar’

‘Mensen gaan steeds meer voor eerlijke producten en dat zie je terug in de ijsbranche’, zo meldt Jacques Vos van de Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders. De vereniging organiseert de wedstrijden om de onderlinge competitie tussen de ijssalons en ijsbereiders te stimuleren. ‘Een ambachtelijke ijssalon maakt het ijs van eerlijke grondstoffen, zoals veel zuivel, vers fruit en natuurlijke smaken. Het ijs is elke dag vers en dat proef je.’

Gouden IJsspatel
Bij de strijd om de Gouden IJsspatel moeten de deelnemende ijssalons laten zien dat zij het beste Malaga-ijs kunnen maken. Bij de Gouden IJscreatie moeten de deelnemers in 6 minuten tijd 4 identieke ijscreaties kunnen fabriceren. De 5 salons die tijdens twee wedstrijden de hoogste punten halen, worden genomineerd voor de titel IJssalon van het jaar. Deze prijs wordt op de de internationale dag van het ijs, op 24 maart, uitgereikt.

Vakman of Vakvrouw
Verder is er een prijs voor de Vakman of Vakvrouw van het jaar 2016 en een prijs voor de beste nieuwkomer. Voor de volledigheid zal een mistery guest de genomineerde salons in de maand maart bezoeken en beoordelen op gastvrijheid. Een speciaal controle bureau zal het bedrijf beoordelen op bedrijfsvoering en hygiëne. De winnaar mag de titel ‘IJssalon van het jaar’ voeren.

De smaak van 2016
Aan de vakwedstrijden mogen alleen deelnemers meedoen die werkzaam zijn in de ambachtelijke ijsbereiding in binnen of buitenland.

Reageer op dit artikel