nieuws

Battle der scholen tijdens Bakkersvak 2016

Evenementen

Scholen gaan op vakbeurs Bakkersvak de strijd met elkaar aan in de ‘Battle der scholen’. Meerdere bakkerijleerlingen strijden namens hun school tegen elkaar. Iedere school vaardigt twee leerlingen en één ondersteunende vakdocent af die aan de slag gaan met de opdracht: ‘Vier het 5-jarige jubileum van Bakkersvak! Maak een feestelijke verjaardagstaart’.

Battle der scholen tijdens Bakkersvak 2016
Archief Bakkerswereld. Foto: Jan Willem Schouten

Op maandag 7 maart om 10.00 uur begint deze Battle der scholen, waarna om 14.30 uur de jurering plaatsvindt. De vakjury bestaat uit Meester Boulanger en Patissier Robert van Beckhoven en toppatissier Hidde de Brabander. Naast deze vakjury is er een consumentenjury die eveneens alle verjaardagstaarten beoordeelt. Om 15.45 uur is de feestelijke prijsuitreiking.

Iedere school vaardigt twee leerlingen en één ondersteunende vakdocent af die aan de slag gaan met de opdracht: ‘Vier het 5-jarige jubileum van Bakkersvak! Maak een feestelijke verjaardagstaart voor ze’. De verjaardagstaart bevat een aantal verplichte onderdelen:

  • Verwerk het getal vijf erin;
  • Minimaal drie etages, de hoogte is vrij;
  • Het showelement van de taart mag worden meegenomen;
  • Uitsluitend eetbare onderdelen;
  • 40 personen moeten van de taart kunnen eten.

Deze ‘Battle der scholen’ krijgt een podium op Bakkersvak waar eerst nog het WK patisserie voor junioren stond gepland.

Op zondag 6 maart gaat een selectie van (banket)bakkers uit de Nederlandse bakkerijbranche aan de slag. De oud-winnaars van de Gouden, Zilveren en Bronzen Gard geven tussen 10.30 en 14.30 uur doorlopend demonstraties en laten zien wat voor talent ze in huis hebben.

Reageer op dit artikel