nieuws

Patisserietalenten gaan strijd aan om Gouden Gard

Evenementen

De strijd om de Gouden Gard 2015 barst woensdag 30 september los. Tientallen patisserietalenten doen aan de wedstrijden om de Talentenprijs en de Gouden Gard mee in het Miele Experience Center in Vianen.

Patisserietalenten gaan strijd aan om Gouden Gard

Acht kandidaten nemen het tegen elkaar op in de wedstrijd om de Gouden Gard, terwijl 35 deelnemers strijden om de Talentenprijs. Voorzitter Frans Wittenberg kijkt uit naar de wedstrijd: ‘Het is goed om te zien dat bij de Talentenprijs wederom het maximale aantal deelnemers is bereikt. Ook bij de Gouden Gard is het aantal kandidaten toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Wij hopen dat deze lijn de komende jaren zal doorzetten!’.

Prijzenregen

Om 19.30 uur start de prijsuitreiking waarbij bekend wordt gemaakt wie er met de Talentenprijs, de Gouden, Zilveren en Bronzen Gard naar huis gaat. Daarnaast wint de kandidaat met de meeste likes en retweets van zijn of haar showtafel de Social Media Prijs. De stemming hiervan vindt plaats op de wedstrijddag tussen 16.00 en 17.00 uur via de Facebook, Instagram en Twitter accounts van de Gouden Gard. Onder de deelnemers van de Talentenprijs wordt ook de Consumentenprijs beschikbaar gesteld door het vakblad Bakkers in Bedrijf. Vanuit consumentenoogpunt worden de ingezonden desserttaarten beoordeeld op onder andere smaak en uiterlijk.

Livestream

Ook alle thuisblijvers kunnen op de hoogte te blijven van de gebeurtenissen. Tussen 15.00 en 15.45 uur kan er via een livestream op www.goudengard.nl worden meegekeken hoe de deelnemers van de Gouden Gard hun wedstrijdetalages opbouwen. Iedere etalage bestaat uit een showstuk, desserttaart, drie soorten friandises, twee soorten bonbons en drie soorten marsepeinfiguren.

Donderdag 1 oktober leest u alles over de wedstrijden op Bakkerswereld.nl.

De winnende showtafel van Menno Spataro in 2014.  Foto: NBOV

De winnende showtafel van Menno Spataro in 2014. Foto: NBOV

Reageer op dit artikel