artikel

Superleuke training om stap vooruit te zetten

Dossiers

Feedback van professionals en handvatten om ondernemerschap te ontwikkelen.’ Dat zijn volgens Dawn Foods Benelux dé ingrediënten van Grip op je Bakkerij. De partner van Bakkerswereld ziet de zesdaagse training ook als leermoment voor de eigen organisatie.

Superleuke training om stap vooruit te zetten
Superleuke training om stap vooruit te zetten

Dat juist Dawn Foods Benelux één van de partners van Bakkers-wereld is bij de organisatie van de zesdaagse training Grip op je bakkerij, is eigenlijk geen verrassing. Anno 2014 mag Dawn Foods een wereldwijd opererende leverancier van ambachtelijke en industriële banketprofessionals met een uitgebreid assortiment ingrediënten van hoge kwaliteit zijn, maar het bedrijf begon ruim tachtig jaar geleden als een kleine, succesvolle bakkerij in Jackson, in de Amerikaanse staat Michigan. ‘De grootouders van de huidige eigenaren van het familiebedrijf zijn begonnen met de verkoop van donuts en bakmixen. Dawn Foods is daardoor heel erg verbonden met de bakkerij en begrijpt ook hoe moeilijk de bakker het heeft’, zegt Ellis Brouns, marketing manager Benelux van Dawn Foods Benelux.

Kennis uit de buitenwereld

De leverancier voorziet de bakkerij niet alleen via zijn buitendienst van vakinhoudelijke adviezen, maar wil via de participatie in Grip op je bakkerij de deelnemende bakkers ‘hun passie voor het vak laten combineren met kennis uit de buitenwereld’. ‘Bakkers hebben vandaag de dag te maken met een heel speelveld aan krachten en Grip op je bakkerij geeft hen de tools om al die krachten bij elkaar tegemoet te treden’, geeft Janet Spiering, cluster director van Dawn Foods Benelux, aan.

Deelname aan de training is volgens Ellis Brouns vooral aan te bevelen aan ‘de bakker die een goede zaak heeft, maar net dat extra steuntje in de rug kan gebruiken om een stap verder te zetten’. ‘Belangrijk daarbij is dat de deelnemers zich willen openstellen om zich te verbeteren in het ondernemerschap’, stelt Janet Spiering. ‘Of het nu bakkers zijn met één zaak of met meerdere vestigingen, we verwachten een actieve input’, gaat Ellis Brouns verder. ‘Onder de deelnemers worden ook koppels gemaakt die als een soort buddy’s met elkaar Grip op je bakkerij doorlopen.’

Bakkersachtergrond

Als partner van Bakkerswereld heeft Dawn Foods Benelux, dat voor twee van de zes bijeenkomsten als gastheer fungeert, ‘heel actief meegedacht’ over de invulling van de training. ‘Wij denken dat tijdens de zes bijeenkomsten aan bod komt wat bakkers belangrijk vinden. Onze accountmanagers hebben allen een bakkersachtergrond en onderhouden regelmatig contact met onze klanten, de bakkers’, aldus Ellis Brouns.

‘Het is voor de deelnemers een uitdaging om van bakker een persoonlijke ontwikkeling door te maken tot ondernemer’, vervolgt de marketing manager Benelux. ‘Binnen Grip op je bakkerij krijgen ze feedback van professionals en handvatten om daadwerkelijk een stap vooruit te zetten.’

Dawn Foods Benelux hoopt zelf ook wat op te steken door Grip op je bakkerij. ‘De training kent een superleuk programma en brengt ons als lerende organisatie op een andere manier in contact met bakkers. Tijdens Grip op je bakkerij leren we wat hen bezighoudt’, besluit Janet Spiering.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels