artikel

Dikke korst krokant kleinbrood

Dossiers

BAKKERSWERELD – Door een te lange baktijd krijgt krokant kleinbrood een dikke korst en is snel droog. Lees hier hoe u deze dikke korst voorkomt.

Dikke korst krokant kleinbrood

 

BAKKERSWERELD – Door een te lange baktijd krijgt krokant kleinbrood een dikke korst en is snel droog. Lees hier hoe u deze dikke korst voorkomt.
 

 

Een dikke korst bij krokant kleinbrood is een euvel dat de keurmeesters van NBC veel tegenkomen bij de beoordeling van dit product. Een bijkomend gevolg hiervan is vaak een droog gebakken broodje.
 
Bakken op tijd
In de meeste gevallen is een te lange baktijd de oorzaak. De ervaring leert ons dat er nog altijd te gemakkelijk op kleur gebakken wordt bij een te lage oventemperatuur. In deze gevallen wordt weinig gebruikgemaakt van de factor tijd.
Krokant kleinbrood wordt in 16-17 minuten gebakken. Dit geldt voor zowel een rotatie- als voor een inschietoven. De temperatuur varieert per oven type. Iedere minuut dat het broodje langer in de oven ligt, wordt de korst dikker en droogt het broodje uit.
 
Optrekken
Wanneer op bakplaten gebakken wordt, hebben geperforeerde bakplaten de voorkeur. Hierop wordt de korst sneller gevormd en het broodje trekt mooier op.
 
Bel voor meer informatie met de adviseurs productkwaliteit van NBC: (0317) 47 12 47.
 
 
Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels