artikel

Vier bakkers over hun winkel

Dossiers

Bij winkelverbouwing en inrichting komen veel aspecten kijken. Vier bakkers aan het woord over hun winkel. Lees hun tips en doe er uw voordeel mee wanneer u zelf de winkel gaat veranderen.

Vier bakkers over hun winkel

Bij winkelverbouwing en inrichting komen veel aspecten kijken. Vier bakkers aan het woord over hun winkel. Lees hun tips en doe er uw voordeel mee wanneer u zelf de winkel gaat veranderen.

 

 
 
 
Vijf tips van Victor van der Pluijm

• Zorg eerst dat je weet wat voor klanten je in de winkel krijgt. Stem daar op af wat je doet. Onze ervaring: oudere klanten willen geen volledige zelfbediening.
• Creëer sfeer. Wij doen dat met donker hout, afgewerkt met modern rvs. Ook de broodrekken zijn van rvs.
• Licht producten goed uit. Klanten weten zo direct dat ze een bakkerswinkel binnenkomen. Licht is ook sfeerbepalend.
• Een winkel moet makkelijk schoon te maken zijn en de toonbank flexibel in te delen zodat je op maandag anders bent dan op vrijdag of zaterdag.
• Ga zelf veel rondkijken, weet wat je wilt en laat je niet overdonderen door de interieurbouwer.

Echte Bakker Paul van den Bogaert
Vier tips van Paul van den Bogaert

• Zorg voor afwisseling in de getoonde beelden. Variëren is nodig,anders kijken mensen niet meer.
• Hang het scherm op een plek die elke klant kan zien, niet in een verloren hoekje.
• Zet aanbiedingen er van tevoren in. Bijvoorbeeld voor de hele maand december. Via de software geef je aan welk product wanneer vertoond moet worden. Je hebt er dan even geen omkijken meer naar en er wordt wel gewisseld in beelden, ook al heb je er op dat moment zelf geen tijd voor.
• Je hoeft niet per se zelf filmpjes te hebben. Met foto’s alleen kun je ook een mooie presentatie maken.

Echte Bakker Kok uit Noordwolde
Vier tips van Koos Kok

• Ga veel rondkijken bij collega’s. Je kunt overal ideetjes opdoen. Gebruik al die ideeën voor je eigen plan.
• Gebruik je eigen ervaring. Jij kent je klant en het marktgebied goed. Stem daar je winkel op af, blijf bij je eigen marktgebied.
• Zorg dat producten goed zichtbaar zijn. Daarnaast zorgt onze wagenoven (60×40) in de winkel ook voor beleving. Naast zien kunnen mensen de versheid ook ruiken.
• Een bakkerswinkel moet altijd vol lijken. Zowel op zaterdag als op maandag. Houd hier bij het ontwerp rekening mee.

Heerlijk & Heerlijk Banketbakkerij Olsthoorn uit Naarden
Vier tips van Barbara Prins

• Duidelijkheid in de winkel is belangrijk. Klanten moeten in grote lijnen direct kunnen zien wat waar ligt.
• Besteed veel aandacht aan de verlichting en de presentatie van je producten.
• Als je voor zelfbediening kiest, betekent dit niet dat personeel alleen de winkel maar vult of afrekent. Wij houden de klanten goed in de gaten en helpen ze daar waar nodig.
• Houd bij een nieuwe winkel rekening met je omgeving. Bijvoorbeeld met de parkeermogelijkheden, welke andere winkels zijn er, welke mensen komen daar et cetera. Stem daar het type winkel op af.

Het hele artikel: zie Bakkerswereld 9/27 april

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels