artikel

Rectificatie Kooopmans “Rogge en Rendement”

Dossiers

In Brood & Banket: “Rogge en Rendement” (Bakkerswereld nummer 8) staat onterecht vermeld dat rogge geen gluten zou bevatten.

Rectificatie Kooopmans “Rogge en Rendement”

In Brood & Banket: “Rogge en Rendement” (Bakkerswereld nummer 8) staat onterecht vermeld dat rogge geen gluten zou bevatten.

Het glutennetwerk dat zich ontwikkelt tijdens het kneden van degen van tarwebloem blijft bij rogge achterwege. Vandaar dat wij dat zo gesteld hebben.  Echter, de eiwitten in rogge zijn wel verwant aan die in tarwe, en met name het type gliadine-eiwitten, welke bij coeliakie patiënten een allergische reactie veroorzaken komen ook voor in rogge. Voor alle duidelijkheid: dit betekent dat roggeproducten ongeschikt zijn voor coeliakie patiënten.

Onderscheid
Rogge onderscheidt zich qua smaak en geur door de aanwezigheid van een andere eiwit- en koolhydraatverhouding in combinatie met de specifieke nutriëntensamenstelling. Daarnaast past het hoge vezel- en mineralengehalte in een gezonde levensstijl. Als roggespecialist heeft Koopmans Meel een uitgekiend assortiment Roggebloem en Roggemeel voor u beschikbaar: 058 2948494.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels