nieuws

Amerikaanse keten Cinnabon verovert Nederland

De winkel

Cinnamon opent na het bewezen succes van de eerste vestigingen in Amsterdam en Rotterdam in maart en april 3 nieuwe winkels in Stadshart Amstelveen, Stadshart Zoetermeer en op Utrecht Centraal.

Amerikaanse keten Cinnabon verovert Nederland
Cinnabon

De populariteit van Cinnabon heeft er zelfs toe geleid dat het productassortiment van de internationale keten is afgestemd op de Nederlandse maatstaven. De kaneelbroodjes zijn verkrijgbaar in de formaten Bites, Mini en Classic, waarvan de Classic de meest royale en Amerikaanse portie is. Om het Nederlandse publiek aan de intense smaak en de rijkelijke frosting in Amerikaanse hoeveelheden te laten wennen heeft Cinnabon de Mini op de markt gebracht. ‘De Minibon kent een perfect formaat om Nederlandse zoetekauwen kennis te laten maken met Cinnabon en doet altijd smaken naar meer’, aldus Alisoeprapto. ‘Dit is veruit ons best verkochte product.’ Naast de klassieke Cinnabons bestaat het assortiment uit de knapperige Stix, Center of the Roll en de verfrissende Chillata-drankjes.

Cinnabon
Cinnabon is in Nederland opgericht in 2012 en maakt deel uit van Cinnabon Incorporated, ’s werelds bekendste maker van de traditionele cinnamon rolls. De van origine Amerikaanse keten produceert en serveert verse zoetigheden met kaneel als basis-ingrediënt die verrijkt zijn met diverse soorten frosting en toppings. Na grootschalig succes in de Verenigde Staten en Canada breidt Cinnabon Incorporated uit in onder andere het Midden-Oosten en Europa, waar het aantal vestigingen in korte tijd fors is toegenomen.

Reageer op dit artikel