nieuws

Sinaasappel-Christmaspudding

De bakkerij

Voor de kerst kunnen bakkers een deel van hun inspiratieook uit het buitenland halen. Bijvoorbeeld deze Sinaasappel-Christmaspudding uit Engeland.

Sinaasappel-Christmaspudding
Sinaasappel-Christmaspudding. Foto: Dawn Foods

Dit recept is afkomstig van Dawn Foods.

Cakebeslag 
• 1000 gram Dawn Crème Cake Base Vanille
• 350 gram heel ei
• 300 gram olie
• 400 gram Dawn Delifruit Sinaasappel
• 200 gram donkere basterdsuiker
• 20 gram Dawn Panetonne aroma

Crème Cake Base mengen met alle ingrediënten behalve de Delifruit Sinaasappel. Deze als laatste erdoorheen spatelen.

Vulling
• 1100 gram geweekte rozijnen
• 500 gram gedroogde cranberry’s
• 500 gram gebrande noten

Alle ingrediënten met elkaar vermengen.

Werkwijze
Meng de vulling door het cakebeslag. Verdeel het cakebeslag over de ingevette, met amandelschaafsel beklede tulband. Bakken in een oven van 150°C, gedurende circa 70 minuten.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels