nieuws

Sonneveld introduceert FermenSon Luxe voor klein- en vruchtenbrood

De bakkerij

Sonneveld Group heeft de FermenSon lijn uitgebreid met FermenSon Luxe. FermenSon Luxe is een gebruiksklaar voordeeg dat speciaal is ontwikkeld voor de bereiding van klein- en vruchtenbrood met een authentiek karakter.

Sonneveld introduceert FermenSon Luxe voor klein- en vruchtenbrood

Naast grootbrood op basis van FermenSon Prestige, is er nu ook een variant met klein- en vruchtenbrood op basis van FermenSon Luxe.

Brood met een authentiek karakter
Het gebruiksklare voordeeg stelt de ambachtelijke bakker in staat om op authentieke wijze brood te bereiden. Een bereidingsproces dat anders is dan voorheen, niet arbeidsintensief en tijdrovend, altijd kan worden toegepast en iedere dag een constante broodkwaliteit geeft, volgens Sonneveld.

Vanwege de samenstelling is de dosering van FermenSon vele malen lager dan bij een eigenbereid voordeeg. De functionele voordelen voor de bakker zijn volgens Sonneveld: een optimale deegstabiliteit, een mooie kruimstructuur, een veerkrachtige kruim en een langere versheid van het brood. Ook is FermenSon zes maanden houdbaar buiten de koeling (ook na opening).

Transparantie naar de consument
De laatste jaren is onder consumenten een sterke groei te zien in de vraag naar natuurlijke producten met een beperkt aantal ingrediënten. Op het etiket van het gebakken brood mag FermenSon gedeclareerd worden als ‘voordeeg’ (tarwe).

Reageer op dit artikel