fotoreportage

Genomineerden Bakker met Ster op weg naar finale

De bakkerij

Ruim 150 genomineerde bakkers en slagers reisden donderdagmiddag 12 juni af naar Gouda, waar ze uitleg kregen over de finaleronde van Bakker met Ster en Slager met Ster. Ze zijn er nog niet, deze ondernemers, maar ze zijn al wel een heel eind gekomen. En wellicht kunnen ze in november één, twee of zelfs drie sterren aan de gevel van hun winkel hangen.

Genomineerden Bakker met Ster op weg naar finale
Bakkers en slagers die zijn genomineerd voor de finaleronde van Bakker met Ster en Slager met Ster zijn uitgenodigd bij De Goudse Verzekeringen.

Frank Janssen, manager marketing en communicatie bij het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) heette alle ondernemers ook namens Vleesmagazine welkom. Het was voor het eerst dat zowel bakkers als slagers tegelijkertijd werden ontvangen. Janssen keek nog even terug op de weg die de ondernemers al hebben bewandeld, maar belangrijker is natuurlijk de finaleronde die vanaf vandaag is ingezet.

De genomineerde ondernemers krijgen in de komende weken nog een retailjurylid langs in hun zaak. Dit jurylid zal vooral letten op de koopkracht, de routing en naar de beleving van de winkel.

Ook gaan de ondernemers een kijkje bij elkaar in de winkel nemen. Bakkers samen met slagers en slagers samen met bakkers. Dat is dit jaar voor het eerst. Het is ook niet voor niets dat het thema dit jaar ‘samen’ is.

Nieuw is ook de stemactie voor de klanten. Niet langer een klantenenquete, maar ‘likes’ verzamelen op Facebook. Dat is een belangrijk deel van de verkiezing geworden. Reed Business Media event manager Maaike Rietbergen legde de ondernemers het belang van social media uit, tijdens de bijeenkomst in Gouda.

Het wordt de komende weken spannend voor de ondernemers, maar als het werken wordt gehonoreerd met één of zelfs meerdere sterren dan levert het zeker ook wat op.

Bakker met Ster helpt ondernemers te achterhalen waar verbeterpunten en sterktes liggen. De competitie biedt handvaten voor succesvol ondernemen. De titel ‘Bakker met Ster’ wordt uitgegeven aan ambachtelijke bakkerijen, banketbakkerijen en patissiers die zich onderscheiden door uitzonderlijke prestaties op het gebied van kwaliteit, service, organisatie en klantgerichtheid. Het doel van ‘Bakker met Ster’ is het bevorderen van de kwaliteit en het imago van de totale ambachtelijke bakkerijbranche.

Reageer op dit artikel