Willem Paul de Mooij
Hoofdredacteur VMT / Bakkerswereld
Hoofdredacteur VMT / Bakkerswereld
De bakkerijsector heeft een roerige anderhalf jaar achter de rug, gekenmerkt door een grondstoffen- en energiecrisis. Dat heeft flinke verschuivingen...
Cupcakes, brood, tortilla's en andere bakproducten gaan snel schimmelen als je ze niet behandelt met bijvoorbeeld kaliumsorbaat (E202). Een...
Na een aantal pittige maanden in de bakkerijsector lijken de scherpste randjes er een beetje af. Tenminste, als je dat mag afmeten aan de sfeer die...
Zero Carb Company heeft samen met bakkerij Wiltink en Top bv een brood zonder koolhydraten ontwikkeld. Ceo Rioel Orsel: 'Wij schatten in dat met name...
Een van de grootste voedingsmiddelenbeurzen van de wereld is het: de SIAL in Parijs. Er is bijna een hele hal gewijd aan bakerijproducten....
De een zet niet alle etages aan in de oven, de ander bakt ook voor collega's met een hogere energierekening. Bakkerij-ondernemers Christiaan van de...
De extreme energiekosten drijven veel bakkers tot wanhoop. Als er niet snel iets gebeurt, kan het voor de helft van de bakkers komend jaar wel eens...
Nu de klimaatverandering traditionele cacaoteeltgebieden rond de evenaar bedreigt, kijken chocoladeproducenten naar andere bronnen. De Finse...
Pal naast de Bakery Innovation Academy van Albeda in Vlaardingen, opende de Lentiz Onderwijsgroep maandag 20 juni officieel de Food Innovation...
Bakkers met slaapproblemen door het nachtwerken hebben mogelijk baat bij een innovatieve bril die hun hersenen vlak voor het slapengaan doen laten...