Column: Cijfers liegen niet, maar helpen wel
Recent las ik de marktcijfers over de omzet- en volumeontwikkeling van brood in Nederland. Helaas stemmen die niet meteen tot grote opgewektheid....
Recent las ik de marktcijfers over de omzet- en volumeontwikkeling van brood in Nederland. Helaas stemmen die niet meteen tot grote opgewektheid....
In het Katapult-project Groene Transitie, Water, Chemie en Food bouwen bedrijven en scholen samen een proef- en demolijn waarop retourbrood tot...
Voor bakkers in met name het midden en het oosten van Duitsland is de vakbeurs Sachsenback een uitgelezen gelegenheid elkaar weer te ontmoeten. En om...
Aandacht voor hygiëne is belangrijk, zeker bij buitenverkoop, waar producten meer open liggen en de temperatuur kan oplopen. Met deze praktische tips...
Stel, je bent de zevende generatie in je bakkersfamilie en besluit als broers je gezonde en goedlopende familiebedrijf te koop te zetten. Wat komt er...
Horeca-experts Petra Venekamp en Bianca Roemaat brengen het boek 'Boost je menukaart! Voor elke kaart een idee' uit. Ze laten zien hoe je als...
Wat ooit als schoolproject begon, is inmiddels een serviceverlening die bakkers helpt bij het online verkopen van hun waar. Twee jonge ondernemers...
Bij Bakkerij 't Kraayennest is er nagenoeg geen voedselverspilling meer. Dat levert het bedrijf een unique selling point op. Harry van Kraaij en René...
Studenten van Aeres MBO Life Sciences in Leeuwarden sleepten tijdens de uitreiking van de LC Awards 2023 de Circulair Friesland- Spark Award in de...
Oud-bakker Cor van Meer is eind 2017 gestopt met zijn bakkerij in Prinsenbeek. Maar nog steeds roert hij zich, omdat de inwoner van Kruisland begaan...
Duurzaamheidsinitiatief Bakkersgrondstof schaalde begin 2022 op naar de verwerking van 30 ton oud brood. Begin 2023 werkt het bedrijf toe naar...
Als ondernemer in de bakkersbranche wordt een duurzame transportoplossing steeds belangrijker. Zeker met de strengere milieu-eisen die volgend jaar...
Meer keuze. Meer smaak. Meer variatie. De verwachtingen van de consument zijn anno 2021 hooggespannen. Men wil voortdurend verrast worden. Smaak is...
Gemak heeft voor de consument lange tijd om 'zo gemakkelijk en zo snel mogelijk' gedraaid. Maar uit het grote consumententrendonderzoek Taste...
De jaarcijfers van BakkerijMonitor over het jaar 2023 zijn binnen. Ze geven een hogere omzet in de ambachtelijke sector aan, maar ook een afname van...
Wie is nu de oorspronkelijke bedenker van de gevulde croissant die hypet onder de naam crompouce? En hoe zit het eigenlijk met de rechten als je een...
De traditionele manier van zoeken naar vakbekwaam personeel biedt in de huidige arbeidsmarkt geen soelaas. Dat is een constatering, maar hoe kan je...