Bakkerswereld
  • Start gratis proefperiode
  • Inloggen
  • Ondernemen
  • Assortiment
  • Winkel
  • Mensen
  • Bakkerij
  • Recepten

Nieuws

vandaag

  • Foto: ANP
    Voedselproductie07:11

    Kort nieuws juli: NLVoedt-buffet in Den Haag; 't Stoepje sluit aan bij Dossche-program

    In dit overzicht vind je korte nieuwsberichten uit de bakkerij- en voedingsbranche in de maand juli. Ze worden hier gebundeld en aangevuld met nieuwe berichten. Onder meer: NLvoedt-buffet voor pers en politici op het Binnenhof; Market Food Group (o.a. 't Stoepje) sluit aan bij Terah Footprint Program van Dossche Mills.

gisteren

  • De editie van 2025 wordt extra feestelijk. Foto: Piet Haaksma
    Bakkersvakwedstrijdengisteren

    Feest voor 100-jarige Bakkersvakwedstrijden

    De Nederlandse kampioenschappen Bakkersvakwedstrijden bestaan in 2025 honderd jaar. De eeuwviering vindt plaats op 12 november in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. De voorbereidingen voor de jubileumeditie zijn in volle gang.

  • bakkerijengisteren

    Kort nieuws juni: inschrijven Horecava Awards kan weer; winnaars Vegan en Innovatief Worstenbroodje bekend

    In dit overzicht vind je korte nieuwsberichten uit de bakkerij- en voedingsbranche in de maand juni. Ze worden hier gebundeld en aangevuld met nieuwe berichten. Onder meer: inschrijving Horecava Awards geopend; winnaars Vegan en Innovatieve Worstenbroodjes bekend; Royal Smilde versterkt duurzame kernactiviteiten.

26 juni 2025

  • boek26 jun. 25

    Bijzonder boek over sterke bakkers-weduwen in Lemmer

    Het boek 'De Weduwen van Lemmer, een Friese bakkerskroniek' is een eerbetoon aan de vrouwen 'achter of naast' de bakker. Vele bakkersvrouwen zetten na de dood van hun mannen met veel succes de zaak voort en brachten zo hun kinderen groot.

  • Foto: Shutterstock
    duurzaamheid26 jun. 25

    ING: 'Nederlandse bakkerijketen mist regie bij verduurzaming'

    Europese bakkerijen investeren samen in duurzamere grondstoffen zoals koolstofarme tarwe. Tegelijkertijd blijft de Nederlandse voedingsindustrie achter op het gebied van verduurzaming. Ceel Elemans, sector specialist Food bij ING, legt uit waar het knelt.

25 juni 2025

  • De bakkerij stelt leerlingen in staat het bakkersvak te leren volgens de modernste bakmethodes, passend bij de energietransitie.
    duurzaamheid25 jun. 25

    Fedima: 'Bakkers, dien je duurzame idee in voor €20.000 subsidie'

    Bakkers die een goed idee hebben om hun bakkerij duurzamer te maken, maar te weinig budget hebben, kunnen hun idee indienen bij Fedima. Deze Europese belangenbehartiger van de bakkerijgrondstoffenindustrie stelt €20.000 beschikbaar voor innovatieve en duurzame projecten in de bakkerijketen.

24 juni 2025

  • Foto: Jumbo
    Supermarkten24 jun. 25

    Jumbo laat Bake Five vallen en kiest voor brood van Goedhart

    Jumbo heeft zijn contract met broodleverancier Bake Five opgezegd. De formule gaat in zee met Bakkerij Goedhart, dat nu al Albert Heijn levert.

23 juni 2025

  • Als oplossing voor kleinere bakkerijen heeft Compad Bakkerij onlangs een digitaal productiebord ontwikkeld.
    Marktberichten23 jun. 25

    Dertig jaar Compad: van floppydisk tot hedendaagse, slimme toepassingen

    Compad Software viert dit jaar zijn 30-jarig bestaan. Het bedrijf, bekend van het softwarepakket Compad Bakkerij, is in drie decennia uitgegroeid tot een vertrouwde naam bij brood- en banketbakkers in Nederland en België.

21 juni 2025

  • Jolanda en Jan-Aart Schuld timmeren hard aan de weg om hun bakkerij energie-neutraal te maken. Intussen breiden ze ook hun afzetgebied verder uit. Foto: archief Bakkerswereld
    overnames21 jun. 25

    Bakkerij Schuld neemt Bakkerij Van Dongen over, winkelbestand gesaneerd

    Bakkerij Schuld in Oldebroek en Elburg neemt alle activiteiten, winkelvestigingen en medewerkers van Bakkerij van Dongen in Nunspeet en omgeving over. Ondernemers Jan Aart Schuld en Ruben van Dongen spreken van een strategische samenwerking. Er vindt momenteel een sanering van de winkels van Van Dongen plaats.

20 juni 2025

  • ijs20 jun. 25

    IJssalon de Hoop uit Blaricum beste van Nederland

    IJssalon De Hoop uit Blaricum is uitgeroepen tot IJssalon van het Jaar 2025. De zaak van SVH Meesterijsbereider Caroline Kooij onderscheidt zich door de verzorgde uitstraling, de constante kwaliteit en de aandacht voor gastvrijheid.

  • Foto: Shutterstock
    banket20 jun. 25

    Onderzoek: eens een zoetekauw, altijd een zoetekauw?

    Uit nieuw onderzoek van Wageningen University & Research (WUR) blijkt dat de voorkeur voor zoet moeilijk te veranderen is. Zelfs na zes maanden een strikt zoetarm dieet blijft de trek in zoet onverminderd groot.

16 juni 2025

  • Foto: Archief Bakkerswereld
    Onderzoek16 jun. 25

    Consument ziet broodkapje niet als verspilling

    Het weggooien van het broodkapje staat op de derde plaats in de lijst van meest genoemde vormen van voedselverspilling door consumenten. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van het Voedingscentrum. Toch wordt dit gedrag door veel mensen niet als verspilling ervaren.

  • Foto: Archief Bakkerswereld
    grondstoffen16 jun. 25

    TFA aangetroffen in brood en koek - oproep tot verbod op PFAS-pesticiden

    Een nieuwe studie uit Oostenrijk wijst op vervuiling van graanproducten met trifluorazijnzuur (TFA), een hardnekkige stof die ontstaat uit PFAS-pesticiden. In producten zoals brood en koekjes zijn TFA-gehalten aangetroffen die aanzienlijk hoger liggen dan in eerdere metingen.

10 juni 2025

  • bakkerij10 jun. 25

    Bakkerij Voncken als eerste ambachtelijke bakker in Zuid-Limburg IFS-gecertificeerd

    Bakkerij Voncken heeft als eerste ambachtelijke bakkerij in Zuid-Limburg het IFS Progress Food-certificaat behaald. Daarmee voldoet het familiebedrijf aan strenge internationale eisen voor voedselveiligheid en kwaliteitsbeheer.

5 juni 2025

  • Foto: Royal Koopmans
    duurzaamheid5 jun. 25

    Europese industriële bakkers bundelen krachten voor duurzamer tarwe en meel

    De Europese bakkerijsector zet een gezamenlijke stap richting verduurzaming van de toeleveringsketen. Tijdens een tweedaags symposium in Utrecht lanceert de Sustainable Wheat Initiative Europe vandaag haar manifest en routekaart richting tarwe en meel met een lagere CO2-voetafdruk.

Meld je aan voor de Bakkerswereld nieuwsbrief!

Bakkerswereld.nl is de nieuwssite voor de bakkersbranche. Schrijf je nu in voor de Bakkerswereld.nl nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het nieuws, foto & videoreportages, achtergronden en recepten voor de bakkersbranche in jouw mailbox.

  1. Uitgelicht

  2. hitte

    Hitte in het land? Verhoog de temperatuur van het deeg mee

  3. ondernemen

    Werken bij hevige hitte: volg deze tips

  4. strategie

    Op de kalender: nog 2 rondes NBOV-cao-tour, Polder Parade, NK Broodbeleggen 2026

  • Abonneren
  • Nieuwsbrieven
  • Over Bakkerswereld
  • Klantenservice
  • Adverteren
  • Contact

Thema's

  • Recepten
  • Bakkerij
  • Winkel
  • Mensen
  • Ondernemen
  • Assortiment

Volg Bakkerswereld

  • Facebook
  • x
  • RSS

  • Vacatures
  • Werken bij VMN media

Bakkerswereld is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen