Wendy Noordzij

Freelance redacteur

Wendy Noordzij (1976) startte haar journalistieke carrière bij het Sneeker Nieuwsblad. Ze heeft een rijke ervaring in het verslaan van regionaal nieuws en in de vakbladensector. Bij de komst van haar twee kinderen heeft ze zichzelf gevestigd als freelancer.

Vanuit haar eenmanszaak RedactieVisie schrijft ze artikelen voor diverse media. Sinds 2012 is zij vaste freelancer voor Bakkerswereld. Wendy vindt het geweldig om over food te schrijven en ondernemers te interviewen. ‘Hun passie en gedrevenheid inspireren mij elke dag weer.’

Foto: Jaws/ Archief Bakkerswereld

NBOV over regeerakkoord: 'de lobby is geslaagd'

Marie-Hélène Zengerink, directeur van de Nederlandse Brood- en Banketbakkers Ondernemersvereniging (NBOV), is tevreden over het coalitieakkoord. 'De...

Foto: PulseBake

Peulvruchten in bakkerijproducten? Goed voor glutenvrij en...

Lokale peulvruchten zijn duurzaam en bieden gezondheidsvoordelen. Ze blijken heel geschikt te zijn voor toepassing in glutenvrije broden,...

Foto: Archief Bakkerswereld

Energie besparen: handige tips om ermee aan de slag te gaan

Energie besparen of opwekken, veel ondernemers in de bakkerijsector zijn ermee bezig. Maar eerlijk is eerlijk: het onderwerp energieverbruik is vaak...

Nieuwe winkel Van der Kloet gevolg van goede samenwerking met supermarkt

Nieuwe winkel Van der Kloet gevolg van goede samenwerking met...

Bakkerij Van der Kloet heeft een nieuwe winkel geopend in de wijk Westeinde in Leeuwarden. Die is volgens eigenaar Jan Douwe Gerbranda het resultaat...

Molen de Weyer. Foto: Anne van der Woude

Biologische korenmolenaars ontvangen bijdrage voor korte...

Het Dinamo Fonds zet €100.000 in om natuur-inclusieve, biologische korenmolens en biologische molenaars te steunen om hun productie te versterken. De...

Foto: Puratos

Met deze recepten maak je snel en gemakkelijk een plantaardig...

Er komen steeds meer plantaardige grondstoffen op de markt. Daardoor wordt het voor bakkers makkelijker om in te spelen op de toenemende...

Foto Shutterstock

Wouter Staal adviseert bakkers over plantaardig assortiment: wacht...

Met YB maakte Wouter Staal de overstap naar een volledig plantaardig assortiment. Naast de verkoop van zijn YB-assortiment aan foodservicebedrijven,...

Foto: Zeelandia

Acht tips voor een succesvolle introductie van plantaardige producten

Door de toenemende belangstelling voor plantaardig voedsel, kun je als bakker bijna niet meer om deze trend heen. Maar hoe pak je dat aan? En op...

Foto: Puratos

Plantaardig banket: zo maak je je als bakker relevant voor 'nieuwe'...

De vraag naar plantaardige producten stijgt. Bakkers kunnen hier hun voordeel mee doen. Door plantaardig banket aan te bieden, verbreed je je...

Eerste Circulaire American Cookie redt bijna 200.000 bananen van verspilling

Eerste Circulaire American Cookie redt bijna 200.000 bananen van...

Sunt / The Banana Factory heeft in samenwerking met De Graaf Bakeries een circulaire American Cookie op de markt gebracht. Deze is gemaakt van...