nieuws

Bakkerij Paulissen breidt uit en is klaar voor toekomst

Strategie 610

Bakkerij Paulissen heeft de activiteiten verder uitgebreid. Aan de twee bestaande productieruimten heeft het bedrijf uit Maastricht een broodbakkerij toegevoegd. En die recent gebouwde bakkerij biedt, naast extra omzet, ook nog eens uitbreidingsmogelijkheden.

Bakkerij Paulissen breidt uit en is klaar voor toekomst
Foto: Bakkerij Paulissen

Bakkerij Paulissen in Maastricht is een bedrijf met ambitie. De broers Tom en Luc zijn in 2017 officieel toegetreden in het bedrijf van hun ouders. Om klaar te zijn voor de toekomst was uitbreiding van de bakkerij noodzakelijk. Echter in de twee bestaande productieruimten in Maastricht waren géén mogelijkheden meer voor verdere uitbreiding.

Twee vliegen in één klap

Met deze wetenschap werd gezocht naar andere oplossingen. Diverse panden en bouwkavels werden beoordeeld, maar de uiteindelijke oplossing was overname van een ‘concullega’. Twee vliegen in één klap, een recent gebouwde broodbakkerij met uitbreidingsmogelijkheden én extra omzet. Om de groei van het bedrijf in de toekomst te borgen is er zelfs nog een extra kavel bijgekocht.

TenBa

TenBa is als adviesbureau in het gehele traject betrokken geweest, van idee tot volledige realisatie van alle fases die het bedrijf de afgelopen paar jaar heeft doorgemaakt. Al met al is het een heel ingrijpend en intensief traject geweest. Naast de bedrijfsovername, wat op zichzelf al een pittig traject was, moest ook de productie van drie verschillende bakkerijen worden geïntegreerd en geoptimaliseerd in één nieuw bedrijfspand. Dit hele proces is in één flow uitgevoerd. Pieter Röling, senior bakkerij adviseur en taxateur van TenBa: ‘Wij zijn vanaf het begin bij dit project betrokken geweest. Met name het samenvoegen van de drie bakkerijen tot één efficiënte productielocatie was een uitdaging, omdat dit tijdens het overnametraject en samenvoegen van twee bedrijfsculturen moest plaatsvinden.’

180 graden gedraaid

Qua optimalisatie en uitbreiding van het bedrijfspand moest eigenlijk ook de gehele routing 180 graden worden gedraaid. Röling: ‘Ook een uitdaging op zich, omdat het bedrijf géén dag heeft stilgelegen. Om dit te realiseren hebben we alle strikt noodzakelijke machines zoals ovens, silo-installatie en rijskasten zoveel mogelijk op de oorspronkelijke plek laten staan, de rest eromheen is eigenlijk er opnieuw omheen ontworpen. Op deze manier is er een logische en rustige routing ontstaan van grondstoffenmagazijn via productie naar het logistieke proces. Een must bij een hedendaagse bakkerij.’

Reageer op dit artikel