nieuws

Nijman Brood & Banket in Winterswijk failliet

Strategie

De rechtbank in Zutphen heeft het faillissement uitgesproken over Bakkerij Nijman in Winterswijk. Dat meldt De Gelderlander.

Nijman Brood & Banket in Winterswijk failliet
Nijman Brood & Banket/Facebook

Het regionale dagblad schrijft dat de reden voor het faillissement volgens curator Bjorn Harbers de ziekte van de bakker is. ‘De bakker werd medio oktober ziek. Dat heeft Nijman toen ook op haar Facebook-pagina gemeld. Tijdelijk leverde een andere bakker brood en er is ook brood ingekocht. De zaak had niet de middelen om een vervanger in te schakelen en uiteindelijk bleef er niets anders over dan het faillissement aan te vragen’, citeert De Gelderlander de curator.

Overnamekandidaten

De curator is volgens De Gelderlander in gesprek met kandidaten die de winkel willen overnemen. Voor de bakkerij zou nog geen belangstelling bestaan. Nijman Brood & Banket kwam voort uit Bakkerij Dondergoor, waarover in februari 2013 al het faillissement werd uitgesproken. Bij Nijman werkten vier mensen.

Reageer op dit artikel