Achtergrond over Brood

Stel bij de samenstelling van het assortiment de omzetmakers voorop.
Foto: Roel Dijkstra Fotografie

Het jaar 2024: werk aan de winkel en accepteren dat je niet alles...

Als we puur naar omzetgroei kijken dan hebben de ambachtelijke bakkers in 2023 een prima jaar gedraaid. Maar schijn bedriegt, zegt Rabo-expert...

Foto: MaGie Creations

MaGie Creations upcyclet biergraan: 'Met de PowerBagel is de cirkel...

MaGie Creations zet samen met De Bakkers Combinatie en Vermaat Groep een nieuw product op de kaart: de PowerBagel. Het geheime ingrediënt?...

De Bossche burgemeester Jack Mikkers opent de nieuwe bakkerij van Keilekker
samen met eigenaar Remco Beekman en zijn twee kinderen Finne en Robbe. Foto's: Marjon Zijlstra Fotografie

5 miljoen handgerolde worstenbroodjes, Keilekker pakt het sociaal aan

'Keilekker is een Bossche parel, waarbij het om meer draait dan alleen geld verdienen. Het is een sociale onderneming met hart voor de samenleving.'

Foto: archief Bakkerswereld/Van de Kletersteeg

Tarwe, brood, gluten en gezondheid: waar staan we anno 2024? Deel 1

Wat doet de consumptie van brood, tarwe en gluten met de gezondheid van de mens? Zijn (buik)klachten die consumenten zeggen te ervaren, zeker wanneer...

TOP ontwikkelt plantaardige vervangers voor ei

TOP ontwikkelt plantaardige vervangers voor ei

Technologiebedrijf TOP heeft een volledig plantaardige vervanger voor vloeibaar heelei geïntroduceerd. Het bedrijf heeft het product al op kleine...

Bloemen in brood.
Foto's: Theo Jennissen

De mogelijkheden van bloemen en brood, een verkenning door Ineke...

Er bestaan naar schatting 300.000 eetbare planten, maar de mens eet vooral tarwe, rijst en aardappelen. Kunnen we ons menu uitbreiden? Bloemen gaan...

Bezoekers van de InterSicop lieten zich breed informeren over ingrediënten- en productontwikkeling, noviteiten in technologie en consumententrends. Foto's: InterSicop

Puratos voorspelt nieuwe golf aan plantaardige en technologische...

De brood- en banketbakkerij en chocolade-producenten gaan een revolutionaire ommekeer tegemoet. Dat is de boodschap uit het Taste Tomorrow-rapport...

Roland Smet in de mergelgrotten, waar hij de rijst voor zijn vlaaien laat rijpen. Foto's: Jerom Rozendaal

Rijping in mergelgrot geeft Belgisch-Limburgse vlaai wel heel eigen...

Patisserie Smets, net over de grens bij Maastricht in Belgisch Limburg, staat in de verre omgeving bekend om zijn Limburgse rijstevlaai. Door de...

De belangstelling voor de masterclass was groot, Roger van Damme (r) geeft hier uitleg. Foto's: Dossche Mills

Nederlandse bakkers aan de haal met ideeën van Belgische vakgenoten

Drie toonaangevende Belgische namen lieten eind januari in Wageningen hun vakkundigheid zien aan een bomvolle zaal met branchegenoten in Nederland....

Medewerker stapt op? Ga je op zoek naar een vervanger?
Foto: Shutterstock

Wat te doen als personeel opstapt? Zorg voor plan B

Je bent ondernemer en wordt plotsklaps geconfronteerd met het gelijktijdig opstappen van de helft van je banketbakkers. Daar sta je dan... wat moet...