nieuws

Bakeplus verwerft leveringslicentie voor Echte Bakkers

Nieuws

Bakeplus verwerft leveringslicentie voor Echte Bakkers
Bob Sars van Bakeplus en Geert Caniels van het gilde bezegelen de samenwerking met een handdruk. Foto: Echte Bakkersgilde

Bakeplus is vanaf maandag 7 oktober 2019 gerechtigd om Echte Bakkersverpakkingen uit te leveren aan de aangesloten Echte Bakkers. Dat heeft het gilde zojuist bekendgemaakt.

‘Door deze nieuwe samenwerking met Bakeplus ontstaat er een gelijk speelveld en dat is in het belang van onze aangesloten Echte Bakkers’, aldus directeur Geert Caniels van Stichting Echte Bakkersgilde.

‘Ongeveer een op de drie Echte Bakkers ontvangt zijn grondstoffen al via Bakeplus, dat dus ook bekend is met de fijnmazige distributie die zo kenmerkend is voor de ambachtelijke bakkerij’, legt Caniels de samenwerking uit.

‘Nuttige aanvulling op waar we goed in zijn’

In een eerste reactie laat Bakeplus directeur Bob Sars weten verheugd te zijn met deze samenwerking: ‘Het is een nuttige aanvulling op waar wij goed in zijn: organiseren van de logistiek voor onze klanten. Onze Echte Bakkers klanten kunnen nu ook op het juiste moment over de juiste grondstoffen en verpakkingen beschikken.’ 

158 gildeleden met 345 winkels

Er zijn momenteel 158 bakkerijen aangesloten bij het Echte Bakkersgilde, met in totaal 345 verkooppunten. Ofschoon er steeds minder ambachtelijke bakkers zijn in ons land, zijn er voor de bakkers die zijn aangesloten bij het Gilde over 2018 13,3 procent meer broodzakken geproduceerd en 11,2 procent meer gebaksdozen ten opzichte van 2018.

Caniels ziet hierin het bewijs dat het merk ‘De Echte Bakker’ anno 2019 nog steeds springlevend is bij consumenten. ‘Mensen weten dat het logo staat voor kwaliteit, zeker in een tijd dat vrijwel elke supermarkt zich Warme Bakker noemt.’

Lees in Bakkerswereld nummer 10 het interview met Bob Sars, directeur van Bakeplus, over de veranderende koers van de leverancier.

Reageer op dit artikel