nieuws

Student Bas Klarenbeek naar wereldkampioenschap patisserie

Nieuws 895

Student Bas Klarenbeek is geselecteerd voor WorldSkills, de wereldkampioenschappen voor mbo-studenten. Klarenbeek volgt de opleiding patisserie aan het Horizon College in Heerhugowaard. Het is de eerste keer dat het Horizon College studenten mag afvaardigen naar de wereldkampioenschappen. Het wereldkampioenschap voor mbo-studenten wordt van 22 t/m 27 augustus gehouden in Kazan in Rusland.

Student Bas Klarenbeek naar wereldkampioenschap patisserie

Bas Klarenbeek werd in maart Nederlands kampioen en nu mag nu zijn vaardigheden aan de hele wereld laten zien. Hij wil heel graag de beste patissier van de wereld worden en gaat er dan ook vol voor. De patissier uit Hillegom maakte tijdens het Nederlands kampioenschap al veel indruk met zijn werkstukken. ‘Ik ben ontzettend blij dat ik naar het wereldkampioenschap mag. Afgelopen jaar heb ik hier heel hard voor gewerkt. En nu naar het WK, dat is geweldig. Ik ga natuurlijk mijn uiterste best doen in Kazan. Daarvoor zijn we nu al druk bezig, vooral om alle randzaken zoals vervoer te regelen. Mijn opdracht wordt 30 mei bekendgemaakt, daarna ga ik direct met de trainingen beginnen. Ik heb 24 tegenstanders en het wordt heel veel en heel hard werken om een goede prestatie neer te zetten.’

Werkstuk van Bas Klarenbeek

Road to Kazan

Eind augustus komen in Kazan ruim 1600 jonge professionals uit 60 landen bij elkaar om de prijzen te verdelen. Er zijn meer dan 56 competities in verschillende vakgebieden. Plaats van handeling: Kazan Expo. Deze exporuimte is speciaal voor het WK gebouwd. Team Nederland telt 27 Nederlands kampioenen, van patissier tot timmerman en van lasser tot kok. Kijk voor meer info op de website van team Nederland.

Horizon College

Het Horizon College, met vestigingen in Alkmaar, Hoorn, Heerhugowaard en Purmerend, vindt het belangrijk dat mbo-studenten het beste uit zichzelf halen. Eind maart streden twaalf studenten van verschillende opleidingen om het Nederlands kampioenschap, waarvan drie studenten de titel behaalden. Bas Klarenbeek is nu geselecteerd om het beste van zichzelf te laten zien op een groot wereldtoneel en daar is het Horizon College uiteraard trots op.

Reageer op dit artikel