nieuws

Cao-voorstel: ruim 3 procent loonsverhoging

Nieuws

De werkgeverspartijen NVB en NBOV hebben de werknemersorganisaties FNV en CNV een cao-voorstel gedaan. Op maandag 6 mei 2019 wordt bekendgemaakt of de achterbannen hiermee instemmen en daarmee groen licht geven voor een nieuwe CAO Bakkersbedrijf.

Cao-voorstel: ruim 3 procent loonsverhoging
In het nieuwe cao-voorstel wordt uitgegaan van ruim 3 procent loonsverhoging.

NVB en NBOV hebben werknemerspartijen FNV en CNV Vakmensen op 1 april 2019 een bod gedaan. De voorstellen worden nu voorgelegd aan de leden van de (vak)organisaties. FNV en CNV hebben aangegeven op maandag 6 mei met een reactie te komen.

Conceptafspraken

In de voorstellen zijn de volgende conceptafspraken neergelegd:

  • De CAO Bakkersbedrijf krijgt een looptijd van 16 maanden (01-04-2019 t/m 31-07-2020)
  • Er komt een (structurele) loonaanpassing:
    • Ambachtelijke bakkerijen 2,25% per 01-07-2019 en 1% per 01-01-2020
    • Industriële bakkerijen 2,5% per 01-07-2019 en 1% per 01-01-2020
  • Er worden vier werkgroepen geinstalleerd die nieuwe afspraken gaan voorstellen op het terrein van Maatwerk & Flexibiliteit, Duurzame inzetbaarheid, Imago & instroom en Communicatieplatform.

De cao blijft verder ongewijzigd.

FNV haakte af

De huidige cao, die op 23 februari 2018 algemeen verbindend werd verklaard, is niet door de FNV onderschreven. CNV Vakmensen, NBOV en NVB schaarden zich er wel achter. Deze organisaties betreurden vorig jaar het afhaken van de FNV.

Onderhandelaar en NBOV-voorzitter Jos den Otter zegt dit keer niet vernomen te hebben dat de FNV de conceptafspraken niet wil steunen. ‘Het is natuurlijk nog even afwachten, maar ik heb geen redenen om aan te nemen dat de achterban niet akkoord zal gaan.’

 

Reageer op dit artikel