nieuws

Bakery Society organiseert Sport, Food & Health-inspiratiedag

Nieuws

Eet als een atleet, nutritional concepts, een maag-darm-simulator die laat zien wat graanproducten in het lichaam doen. Het zijn de drie hoofdonderwerpen die donderdag 28 maart aan bod komen op de bijeenkomst Sport, Food & Health op de Brightlands Campus Greenport Venlo.

Bakery Society organiseert Sport, Food & Health-inspiratiedag

De Sport, Food & Health-inspiratiedag is een bijeenkomst die Bakery Society, in samenwerking met GrainLabs van bakker Frank van Eerd uit Maastricht, organiseert. De dag is in eerste instantie opgezet om de (oud-)leden van de Bakery Society te inspireren en nieuwe kennis op te laten doen over voeding, gezondheid en sport. Ook de teamleiders van deze leden zijn uitgenodigd.

Out of the box

Daarnaast zijn andere geïnteresseerden uit de bakkerij welkom om zich aan te sluiten. Zij kunnen als aspirant-lid kennismaken met Bakery Society, maar ook deelnemen omdat ze out of the box willen denken, zo laat de organisatie weten.

Bakery Society wil bakkers inspireren om ook zelf aan de slag te gaan met regionale, natuurlijke grondstoffen, na te denken over gezondheid en antwoord te geven op de vraag: wat kan ik hiermee voor mijn eigen gasten betekenen?

De sprekers

Titia van der Stelt, voedingsdeskundige Team Sunweb, vertelt over over sport en voeding, over wat de atleten eten, en hoe een dag in het leven van een topsporter eruitziet. Haar boek ‘Eet als een atleet’ is beschikbaar voor inzage en eventuele verkoop.

Raymond Nolet neemt de deelnemers mee in zijn deskundigheid over het Nutritional Concepts Lab dat in het Brightlands-gebouw in Venlo staat, wat daar wordt gemaakt en waarom. (Zie foto)

Universiteit Maastricht laat zien hoe het maag-darm stelsel werkt en wat de uitwerkingen zijn van bepaalde voedingsstoffen in het menselijk lichaam.

Workshops over granen

In kleine workshops en proeverijen worden diverse ingrediënten en producten geproefd waar bakkers mee werken, zoals quinoa en haver van Nederlandse bodem, kersensap uit Limburg die in mueslirepen verwerkt worden.

GrainLabs

GrainLabs is een kenniscentrum waar bakkers, wetenschappers en sportdeskundigen kennis delen en samenwerken om granen op een optimale manier te laten floreren in het menselijk voedingspatroon. Voeding is namelijk het belangrijkste element om het lichaam beter te laten presteren. Dit is onder meer van groot belang voor topsporters, maar ook voor mensen die graag zo lang mogelijk gezond willen blijven, stelt GrainLabs.

De organisatie werkt nauw samen met een aantal voedingspartners om de beste producten voor zowel de topsporters als de gewone mens te ontwikkelen. Al deze bedrijven streven naar de beste producten met juiste voedingswaarden en innovatie in de sport.

De voedingspartners zijn:
Meesters van de Halm
Saborpuro | Finca Duernas
Mexma Food
Dutch quinoa group
Gortz kersensap

Het programma

10:30 uur Ontvangst | introductie & rondleiding Brightlands Campus Greenport Venlo
11:30 uur Welkom | Frank van Eerd – GrainLabs
11:45 uur Nutritional Concepts Lab | Raymond Nolet
12:30 uur Aan de slag met voeding | lunch
14:00 uur ‘Eet als een atleet | Titia van der Stelt – sportdiëtist van Team Sunweb
15:00 uur Toelichting maag-darm simulator | Koen Venema
15:30 uur Korte afsluiting met aansluitende borrel

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via mariejose@uwbureauoporde.nl

Locatie

Brightlands Campus Greenport Venlo
Campusgebouw Villa Flora
Sint Jansweg 20, 5928 RC Venlo

 

Reageer op dit artikel