nieuws

Royal Steensma bouwt nieuw op drie vestigingen

Nieuws

Royal Steensma viert in 2019 het 180-jarig bestaan en doet dat door letterlijk en figuurlijk flink aan de weg te timmeren. Momenteel wordt er namelijk op alle drie de vestigingen van de producent van bakkerijgrondstoffen nieuw gebouwd.

Royal Steensma bouwt nieuw op drie vestigingen
Verbouw voor kantoren in Leeuwarden. Foto Royal Steensma

Bouwvakkers zijn inmiddels bezig met de staalconstructie van de nieuwe drooghal van de konfijterij in Franeker. In Leeuwarden wordt hard gewerkt aan de nieuwe kantoren die worden opgetrokken in het al eerder aangekochte, naburige bedrijfspand. Op de vestiging in Vlaardingen verrijst het staalwerk van het nieuwe magazijn. Ook krijgt de Food Innovation Academy – waar Royal Steensma mede-initiatiefnemer van is, er steeds meer vorm.

Drooghal

Een fikse, uitslaande brand legde vorig jaar maart de drooghal van de vestiging in Franeker in de as. Gelukkig raakte niemand gewond. De resten van de verbrandde hal zijn ondertussen verwijderd en de bouw van de nieuwe drooghal is aangevangen. Rond de zomer hoopt Royal Steensma deze bedrijfshal in gebruik te kunnen nemen, zodat het drogen van de gekonfijte sinaasappel- en citroenschillen, sukade en bijvoorbeeld papaya weer volledig onder eigen regie wordt opgepakt. Hard nodig, omdat de vraag naar deze producten stijgend is.

Kantoorruimte

In Leeuwarden werkt Royal Steensma hard aan de verbouw van het kantoorgedeelte van het voormalige onderkomen van Langhout Schilderwerken aan de Galvanistraat. De schilder zetelde in een pand naast de fabriek van Royal Steensma. De grondstofproducent kocht het pand aan en gebruikt het sindsdien als magazijn. Het kantoordeel van het voormalige schildersbedrijf wordt nu verbouwd tot nieuw onderkomen voor een deel van het Steensma-personeel, dat op de bestaande locatie door de groei van het bedrijf met ruimtegebrek kampt.

Magazijn

De vestiging van Royal Steensma aan de Industrieweg in Vlaardingen ondergaat momenteel ook een grote metamorfose. Zo wordt er een nieuw, 14 meter hoog magazijn gebouwd waarin ook de nieuwe proefbakkerij een plekje gaat vinden. Het oude magazijn was gedateerd en is vorig jaar gesloopt. Het nieuwe magazijn is ook rond de zomer klaar en is direct verbonden – via een luchtbrug, met de Food Innovation Academy.

Dit vier etages tellende pand vol foodspiration is een initiatief van een samenwerkingsverband van voedingsbedrijven, onderwijs en overheid, waarbij Royal Steensma mede de kar trekt. Het is de bedoeling dat mbo-foodstudenten er praktijkles krijgen. De foodbedrijven die zijn aangesloten bij de Academy kunnen er hun klanten ontvangen, trainen en vermaken. Consumenten kunnen naar binnen lopen voor koffie, thee, een drankje of lunch.

Familiebedrijf

Royal Steensma is een professioneel en innovatief familiebedrijf gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige ingrediënten en smaakvolle halffabricaten voor de retail- , brood- , banket- , chocolade- en ijsbranche. De organisatie produceert onder eigen merk en onder private label. De productieactiviteiten zijn verdeeld over de vestigingen Leeuwarden, Franeker, Elst en Vlaardingen. Daarnaast beschikt de organisatie over een eigen productiefaciliteit in Thailand voor de aanlevering van grondstoffen. Royal Steensma is nationaal en internationaal actief en is in Nederland één van de grotere spelers op het gebied van bakkerijgrondstoffen. Er werken in totaal zo’n 260 medewerkers.

Foto's

Reageer op dit artikel