nieuws

Dobla lanceert Chocolate Oyster Bar op Sirha-beurs

Nieuws

Dobla heeft op de Sirha, de vakbeurs voor horeca en catering in het Franse Lyon, bezoekers verrast met een niet van echt te onderscheiden chocolade-oester met parel. Deze nieuwe producten van de chocolade-specialist worden door Dobla’s topchefs gepresenteerd vanuit de Chocolate Oyster Bar.

Dobla lanceert Chocolate Oyster Bar op Sirha-beurs
Dobla's Chocolate Oyster Bar op de Sirha in Lyon.

Vanuit de Chocolate Oyster Bar serveren topchefs van Dobla verrassende presentaties met de chocolade-oester en parel. Zij maken zowel hartige als zoete gerechten met de nieuwe producten. De oester met parel van chocolade is de nieuwste toevoeging aan Dobla’s Nature Range.

Volledig eetbare oester

De nieuwe All Time Favorite van Dobla is geïnspireerd op de bekende zeevruchtklassieker. De oesters en parels zijn niet van echt te onderscheiden. Hoewel de oesters net echt lijken, zijn deze gemaakt van chocolade en volledig eetbaar, van schaal tot parel.

‘Hierbas de las Dunas’-oester

Het chefteam van Dobla dat de Chocolate Oyster Bar bemant op de horecabeurs bestaat uit de Nederlanders Bart de Gans en Maurits van der Vooren, de Brit Graham Mairs en de uit Frankrijk afkomstige Michel Willaume.

Een van de variaties op de chocolade-oester is de ‘Hierbas de las Dunas’-oester. Chef Maurits van der Vooren gebruikt de gelijknamige kruidenlikeur om een granité te creëren voor de afwerking van het frisse oesterdessert. Deze techniek geeft de oester een pure en zoet-zoute smaak. Het dessert wordt geserveerd met een crème van dille en een vers kruidentuintje. De finishing touch is de parel van chocolade.

Dobla’s Nature Range

In 2017 introduceerde Dobla de Nature Range, een collectie handgemaakte chocoladecoraties, geïnspireerd door de natuur. Elke chocoladedecoratie is naar eigen zeggen mooi en imperfect als de natuur zelf, maar toch verrassend vertrouwd. De decoraties van de Nature Range zijn geschikt als finishing touch voor elk dessert, gebak of andere zoete delicatessen.

De oesterbar vol chocolade kan nog tot en met woensdag 30 januari worden bezocht op de Sirha-beurs in Lyon.

Foto's

Reageer op dit artikel