nieuws

Willy Olink maakt nieuwe start bij Vroeg in Bunnik

Nieuws 2551

Het is acht jaar geleden dat bakker Willy Olink uit Maarssen de AD Oliebollentest won. Op deze laatste dagen van 2018 bakt Willy Olink zijn befaamde oliebollen bij Bakkerij Vroeg in Bunnik. Zijn eigen bedrijf, dat jarenlang landelijke bekendheid genoot, stopte in oktober. Sinds 1 december is Olink aan het werk bij Vroeg.

Willy Olink maakt nieuwe start bij Vroeg in Bunnik
Willy Olink pakt de draad weer op bij Bakkerij Vroeg in Bunnik. Foto: Vroeg

Willy en Inge Olink hebben jarenlang een goedlopende banketbakkerij, ijssalon en chocolaterie gerund in Maarssen. Door ziekte van Inge, een teruglopend klantenbestand en een teruglopende omzet, heeft het bakkersechtpaar in oktober hun winkel moeten sluiten.

Nieuwe uitdaging

‘Nu is hij klaar voor een nieuwe uitdaging en heeft hij een bedrijf gevonden waar hij zijn ambacht, passie en creativiteit kwijt kan’, aldus bedrijfsleider Harold Wennink van Bakkerij-restaurant Vroeg in Bunnik. ‘Willy heeft een enorme passie voor zijn vak maar helaas heeft hij door persoonlijke omstandigheden de winkel in 2018 moeten sluiten. ’

Bakkerij Vroeg is eveneens al jarenlang een begrip in de regio en staat bekend om haar ambachtelijke producten. Zowel Vroeg als bakkerij Olink hebben in de top tien gestaan van de AD oliebollentest die dit jaar door alle landelijke commotie niet meer plaatsvindt.

Vooruitkijken

Willy en Inge Olink voor hun bedrijf in Maarssen.
Foto: archief Bakkerswereld

Willy Olink werkt bij Vroeg in een bakkersteam dat bestaat uit 12 medewerkers. Zijn eerste maand bij Vroeg hoopt hij samen met het team mooi af te sluiten met de verkoop van befaamde, ambachtelijke oliebollen.

Olink wil vooruitkijken en is blij dat hij nu meer tijd heeft voor zijn vrouw. Financieel gezien, moet het bakkerspaar door een paar moeilijke jaren heen, ‘maar gezondheid is het belangrijkste en stress doet geen goed’, zegt de bakker realistisch.

Groot personeelstekort

‘We hadden een groot personeelstekort. Voorheen stonden we met vier broodbakkers, het laatste halfjaar deed ik alles alleen. Ik werkte 70 uur per week. Op een gegeven moment moet je beslissen om te stoppen’, vertelt Olink aan het AD.

Olink en zijn vrouw vroegen zelf het faillissement aan. Dat werd eind oktober door de rechtbank uitgesproken. Sindsdien is de bakkerij, ijssalon en chocolaterie dicht. De vestiging in Breukelen sloot al eerder de deuren.

Veel inwoners reageerden bedroefd op het faillissement. Ook was er verbazing, omdat Olink een grote bekendheid had. ‘Dan hadden ze maar niet in de supermarkt hun brood moeten kopen’, zegt Olink in het AD. ‘Veel mensen kwamen alleen nog bij een speciale gelegenheid.’

De curator heeft geprobeerd de zaak te verkopen, maar dat is niet gelukt. De inboedel, van oven tot broodmanden, staat te koop op een onlineveilingsite.

Actie voor klanten van Olink

In 2019 zal er bij Vroeg nog een actie georganiseerd worden voor alle oude klanten van bakkerij Olink.

Lees ook

Lees ook

Reageer op dit artikel