nieuws

Gommans maakt beste kerststol van de Echte Bakkers

Nieuws 2910

De Beste Echte Bakker van Nederland bakt ook de beste kerststol. Na een hattrick in 2012, 2013 en 2014 wint Bas Gommans uit Sevenum voor de vierde keer de competitie voor Echte Bakkers. Herman Schepers uit Sleen staat voor de eerste keer in de top drie en haalt een prachtige tweede plaats. Het brons gaat naar Peter Hagedoren met zes winkels in de omgeving van Hoensbroek.

Gommans maakt beste kerststol van de Echte Bakkers
De finalekeuring

Bas Gommans schreeuwt het uit als hij de uitslag hoort. ‘Een mooie stol was het of niet?!’ roept hij trots naar de jury, die dit alleen maar kon beamen.

Roy Schepers, de zoon van Herman en Wemmie, neemt de honneurs waar en staat de jury te woord als zij het goede nieuws vertellen. Hij reageert nuchter op het nieuws: ‘Mooi dat we tweede zijn. Nu ik ook in het bedrijf zit, hebben we wat meer tijd om te focussen op de details.’

Peter Hagedoren vindt het ‘hartstikke mooi’ dat hij derde is geworden, maar toch hoopte hij op het goud. Als hij hoort dat afdelingsgenoot Gommans eerste is geworden doet hem dat wel goed want in de afdeling Limburg is veel samen geoefend om tot de beste stol te komen.

Foto: Facebook Bakker Gommans. Gommans schrijft zelf bij de foto: JAAAAAAAAAAAAAAAA!!! Gommans bakt wederom de beste kerststol van Nederland!!
Voor de 4de keer na de overwinningen in 2012-2013 en 2014 terug op de 1ste plek. De beste echte bakker van Nederland, bakt de beste kerststol.. wat een jaar!!!!

Keuring

De vakjury, bestaande uit Nico Bloem, Baktechnisch adviseur van meelleverancier Dossche Mills / Meneba, Bouke Boonstra, Proefbakker en werkzaam bij Koopmans Meel en de keurmeester van het NBC, spreekt van een spannende strijd in de top van het klassement.

De afgelopen weken zijn in totaal 188 kerststollen ingezonden door 103 Echte Bakkers en voorgelegd aan de keurmeesters. Zij beoordeelden elk product op 9 vaktechnische onderdelen. De beste 16 stollen uit deze voorrondes zijn voor de finaleronde anoniem gekocht door een consument. ‘De stol van Gommans is de terechte winnaar’, laat Nico Bloem weten. ‘Hij is absoluut onderscheidend in smaak en eeteigenschappen en ook het model is prachtig.’

De jury merkt op dat de bakkers zich steeds meer bewust zijn van een goede korstkleur. Bouke Boonstra: ‘De betere stollen kenmerken zich door een goede balans tussen de smaken van de grondstoffen en de smaken die ontstaan door het bakken. We zien steeds meer dat bakkers durven te bakken.’

Finalisten

De finalisten die buiten de prijzen vielen, maar een 5-sterren kerststol in hun winkels verkopen zijn de Echte Bakkers: Bram te Wehl, Goeijers te Breda, Hugen te Arnhem, Jenny van der Putten te Mierlo, Lynn Claessen te Susteren, Marcel Roubroeks te Sittard, Michel te Houten, Theo Pastoor te Tilburg, Thijs Koolen te Ell, Van Kempen te Alphen a/d Rijn, Van Walderveen te Geldermalsen, Vedder te Deurne en Wil Gerrits te Wilp.

Reageer op dit artikel