nieuws

BBROOD opent haar eerste waste no more winkel

Nieuws

Bbrood opent begin januari haar eerste waste no more winkel in Amsterdam. Bij de vestiging op de Rozengracht kunnen bezoekers voortaan brood van gisteren kopen voor de helft van de prijs. De bakkerswinkel slaat zo twee vliegen in een klap; voedzaam desembrood toegankelijk maken voor iedereen en voedselverspilling tegengaan.

BBROOD opent haar eerste waste no more winkel
Foto: Bbrood

Renee Pater, oprichtster van Bbrood, zegt; ‘Het idee voor de zaak bestaat al meerdere jaren. Toch is er tot op heden nooit wat mee gedaan. Zonde.’ Onder leiding van de broers Jan en Tom Miedema opent Bbrood haar eerste waste no more winkel op de Rozengracht.

50 procent korting

Klanten krijgen 50 procent korting op brood van gisteren, voor dagverse producten betalen zij de normale prijs en alle papieren verpakkingen kosten €0,10. ‘We maken mensen bewust van de single use verpakking problematiek en tegelijkertijd proeven ze dat brood van gisteren nog steeds echt lekker is’, aldus Jan en Tom.

De zaak is 7 dagen in de week open op de Rozengracht 180-182 in Amsterdam. Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 7:30 tot 18:00 uur en op zondag van 8:00 tot 15:00 uur.

Bbrood

Bakkerij Bbrood bakt desembrood en heeft winkels en bakkerijen in Amsterdam. Voor alle Marqt-winkels bakken zij ambachtelijk desembrood. In februari 2019 bestaat Bbrood 11 jaar, een familiebedrijf met vakkennis die al 4 generaties teruggaat.

Reageer op dit artikel