nieuws

Seminar Vezels & Gezondheid bij Ebic Papendrecht

Nieuws 954

Seminar Vezels & Gezondheid bij Ebic Papendrecht

Wageningen Academy en het European Bakery Innovation Center (Ebic) houden maandag 24 september het seminar Vezels & Gezondheid. Het seminar is interessant voor professionals in voeding en gezondheid, zoals bakkers en andere zelfstandige food- en/of gezondheidsondernemers.

Het seminar Vezels & Gezondheid wordt georganiseerd door Ebic en Wageningen Academy omdat uit wetenschappelijk onderzoek steeds meer duidelijk wordt dat voedingsvezels een cruciale rol spelen in de gezondheid van de mens.

Via de werking in het darmstelsel dragen voedingsvezels bij aan het versterken van het menselijk immuunsysteem. Maar welke voedingsvezels zijn dit en wat doen ze precies in het lichaam? En welke producten kun je ermee maken en hoe waardeert de consument dat, zo vragen de organisatoren zich af.

Brede kennis over de werking van vezels

Na het seminar is het de bedoeling dat de deelnemers beschikken over een breder en dieper (deels wetenschappelijk) inzicht over de werking van voedingsvezels in het lichaam en toepassing van voedingsvezels in producten. Centraal staan het belang van voedingsvezels voor de gezondheid, de technische kenmerken en mogelijkheden van diverse soorten voedingsvezels. Ook aan bod komt het onderdeel hoe consumenten vezelrijke producten waarderen en wat van belang is bij een succesvolle ontwikkeling van producten met voedingsvezels.

Voor wie is het seminar bedoeld?

Het seminar is interessant voor iedereen die professioneel bezig is met voeding en gezondheid zoals bakkers en andere zelfstandige food- en/of gezondheidsondernemers, diëtisten, leefstijlcoaches, beleidsmakers, artsen, productontwikkelaars, onderzoekers, programma managers, innovatie managers en product managers.

Cursusleiders

De cursusleiders van dit programma zijn Peter Weegels en Astrid Kühlkamp, beiden verbonden aan Wageningen University & Research.

De locatie in bij Ebic in Papendrecht. Deelname kost €399. Inschrijven kan via de site.

 

Reageer op dit artikel